其實你班it人係咪當正自己專業人士

318 回覆
140 Like 1436 Dislike
你試下傾requirements
煩過閪
岩啦 依家比個位你多幾皮
「叫親公司it改少少野就話好難要拎幾日
又成日話我地講唔清楚,入錯data」

咁事實95%都係你哋班傻閪亂鳩咁嚟呀嘛
唔撚笑你蠢算係咁啦
22年仲可以唔撚識電腦嘢
成日鳩吓鳩吓問埋啲on9問題

傻閪:呢個file upload 唔到,個system有問題
正常人:屌你老母寫撚到明file size 同format 有limitation㗎on9

傻閪:你條link唔work喎
正常人:你唔撚連公司network梗係唔撚work啦屌你老母聰明人

傻閪:吓?點解XX係XX?可唔可以解釋吓
正常人:解釋完你明咩?講啲terms你又唔明,又叫人講人話,SQL唔明自己抄低上網search 啦傻閪,老闆請我返嚟同你上堂?
有趣, 你埋黎我個位同我講, 等你
煩還煩
識還識
真 打code嘅咪乖乖地好似返學咁老師比咩assignment 你跟着打咪得囉
傾requirements 有時連個客自己想要啲咩都唔清楚 讀心術咁
同你老細講啦
同我地講把撚咩
廢柴
咩當正
本身已經係專業人士
比曬requirement 同埋accept criteria 做唔到都可以話比人做uat,話遲啲就做到。結果問埋vendor 都話根本冇問題,話自己套system 唔夾人地嗰套
珍 班毒撚連牌都沒
你諗到tech stack, architecture比guidelines比班it狗咪叫老師囉,比唔到咪又係ba狗一隻,講到好似咁出功課咁,出完你都唔識改啦
做到咪出埋有咩所謂
做到先講啦

好撚寫實
Csv唔跟format跟住一鳩話人地用唔到、有bug
咁你同老闆講炒左IT自己做埋PLZ, 唔好遺禍人間THX
你睇到自己咁大
笑撚死我
你抄囉 講到咁口響 啱先叫你講清楚啲又呢又路
起底 疑似假膠
之前話自己做HR係專業人士
你做得到先算啦 自大到,出埋醫生份糧你又做唔做到呀
係毒男滿佈既連登講工程同IT狗,真係唔驚比人圍
月入十萬真係好低賤 點同你比
咁叻你自己唔識抄埋?
樓主覺得自己做d野難度好高,人地做d 野難度就好低,
已經證明左樓主智商有幾高~你好叻仔呀。
短短唔夠10行,樓主老母應該已經比人問候到好唔得閒~
叻仔到你呢~

咁叻自己做囉,咁L叻。
唔好上網睇完d 野就當識,
唔好上網用完d 罐頭野就覺得好易。
果d野係做黎比你尼d on9仔用。
你緊你覺得容易啦。
唔理咩工種又緊有尼d人識少少扮代表,
真係唔屌唔鬆化~
有無諗過係你廢先唔知個客要乜
ba狗都不如
淨係砌下ppt 撚下jira
同客開下會就當自己做左好撚多野
好多時ba 0tech 底
個客鳩up就乜都yes
跟住就掉比dev team做
但成件事technical ba都係乜鳩都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞