其實酒店住咁靚咁貴,會唔會有時覺得哂左?留喺酒店既時間又唔長,通常出街周圍去多

228 回覆
268 Like 48 Dislike
其實3500好普通
試過BOOK過一間,一晚7000蚊
落雨即晚走左
住都無住過
住hostel有條友半夜先落機check in or 半夜玩完返黎你都無仇報,訓得又唔舒服
揀rating高d secure d嘅hostel就ok, 泰國其實backpack嚟講已經幾安全
分分鍾安全過你去意大利/比利時
即刻覺得自己無咁慘
最弊係有蟲有蚤
住靚酒店跟住叫外送茶是常識吧
之前試過貪平
俾床蝨咬
以後真係寧願比多啲錢
住好啲
旅行係要有嘆世界感覺,唔係走難。

住得差我寧願唔去。
啱 住維多利亞酒店最抵
扮咩唔care其實係人哋唔care我哋care唔care
咁最尾點有無

其實只要有自己私人空間就得,其他是但,訓一晚第二日瞓醒又走人,咁靚根本都冇時間享受
以前讀書就會hostel,安全問題唔擔心,但咁多人一間房,次次都總會有個扯鼻鼾/ 著住燈夜一夜都唔訓/ 病左係咁咳/ 細細聲傾電話,真係頂唔撚順
做嘢之後就無論如何都要獨立房,但唔需要靚
慣左 我係香港買樓租樓都要好啲
但日日做十鳩幾個鐘都好少係屋企
同條女搞嘢都舒服啲
對住塊鏡後入 等佢望住自己個淫樣
搞完再抱佢入廁所 係浴缸到浸返個鴛鴦浴
去英國試過同兩個勁正俄妹同房
旅行唔會,爆房非常會
要姦就姦我好喇
去得旅行多
一早脫離左由朝出到晚果種行程
以平價旅行來講,住Hostel接受到,但係必須挑選,至少張床要有充電位有簾有儲物櫃,經歷過太多次得公家充電位,啲人係會見你充緊都蚊走佢,簾既作用當然係保證訓覺時有一定私隱,至於嘈同臭都係靠口罩同耳塞解決,玩左咁多年都係好既經驗多,最緊要鎖好自己財物相機電腦,行開廁所沖涼就鎖櫃,電話證件銀包果啲就24小時要跟身,訓果時就入晒一個袋落鎖,放係枕頭旁邊,始終專門會係Hostel搵食既人唔算多,但係你太易偷,就會好多人順手牽羊,唔係個個都咁有道德觀念,佢地呢啲業餘一定係取易不取難。
主要係唔想攰左一日,一開門見到間頹房
同埋沖涼想好重要
去日本我覺得住HOSTEL性價比好柒高
企理,平,地理位置足夠好
夜晚D人都係嘈架喇,勉強都接受到
不過有平價選擇都係想揀平價商務酒店
之前住過廣島華盛頓,單人大床又舒服又有大浴缸,咁岩又有特價,C伏到不行

歐洲果D...頂唔撚順, D人勁撚臭
講起地獄級
早兩個月去munich啤酒節,貪得意住hangover hospital (臨時營)
濕凍,帳篷入風被入風, 包到實哂D水氣都係會喺我腳板, 身上凝結, 著鞋訓都冇用
全晚半訓半醒,最後一次起身成身濕哂以為自己凍病左
住左一晚即搵其他地方住
你咁講,唔洗住靚屋啦。
去旅行就係想舒舒服服,住間靚啲嘅酒店氣氛環境好啲都係一種享受。
鐘意膠囊有安全感 太大間反而瞓唔着 一啲聲都驚驚地 反而有時候有啲雜聲就瞓得着 (一人遊
日本二星膠囊仲靚過三四星果啲舊酒店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞