發現老公立左遺囑

381 回覆
142 Like 1360 Dislike
離婚啦,走得愈快愈好
唔係要多錢,但與佢家人平分都唔喺
呢樣已經有違公平
我會直接問佢好過自己估估下
聽完佢講點解要咁做先
會唔會係覺得屋企人年紀大無咁多保障,又搵得比較少錢,留返個錢俾佢地?
希治閣式劇情:其實老公打算殺死老婆再自殺
我冇打算要佢改。
改左都冇用⋯我知,我都知

我就係想睇呢啲。鬧醒我可能會快過我搵心理治療師傾
我會揀二 都唔使嘈唔使傾
只係唔明白點解會搞成咁
明明我係好幸福架⋯
明明介意份遺囑又唔拎出嚟講,流眼淚又喺到估人諗乜
幾多歲呀仲內心小劇場
我諗緊我到底點樣逼到佢咁
可能真係我嘅錯
到而家仲呃緊自己
唔怪之得愛回家仲有人睇,集撚集都係睇完啲誤會就當真,做哂所有嘢,同哂所有人講,就係唔同當事人溝通。

你介意咪直接同你老公講,攤完牌要離咪離,到時離婚咪又係要佢簽紙,咪又係要同佢講。
你點發現遺囑?邊有咁容易俾你發現?
你兩個男人老狗四四六六拆掂佢囉
一係直接講,一係同佢講而家term life 好平,不如一人買一份,互寫
你老公知道自己死咗 你男人老狗有手有腳自食其力啦
呢d你post上babykingdom啦
其實未必關你事
有啲人係咁 愛你還愛你 錢還錢
老婆始終係外人 屋企人先係親人
樓主接受唔到就唯有分開
但剛剛發現佢立左份遺囑,第一下我諗佢係咪身體有咩事。點算,有冇得醫? 份保障新買應該唔用得,咁賣樓、拎返啲保險錢套現夠唔夠?成個人好手忙腳亂。完全唔知點算。我想像唔到冇左佢嘅日子。
但再睇埋詳情,遺囑上面係無我。所有都交由佢哥、媽咪平分。
共同財產先分一半 再將佢老公嘅一半計入遺產 然後再將遺產按遺囑分?
「長痛不如短痛」呢句嘢雖然係講就易 做就難 但係真理
唔好犧牲自己餘下嘅幾十年 邊有可能遺囑有老母都無老婆
老婆有幾可死先過老母
你諗嘅嘢好大機會係啱 佢係防緊你
唔好自欺欺人 拖多幾年就等於雙方都痛苦多幾年
佢喊 唔一定係因為仍然愛你 有可能都係為自己辛苦付出得不到預期結果而喊 亦可能只係對於呢個situation感到不捨同傷感
你要自己睇清楚到底對方流淚嘅真正原因 係咪因為你 如果佢只係為自己而喊 就證明你疑慮嘅嘢係真

btw 唔使理連登屌你貪錢嗰啲
你係型棍武漢大壯丁
先幫供一年,要離婚就好快手,快啲搵下一個有錢啲
大機會,女人真係好小心眼
有得直接唔比錢咩
係咪同你分一半 佢果份比屋企咋
係咪睇死無 佢死左你唔會照顧佢屋企
我諗佢為自己而喊
佢一邊喊住,一邊數出自己付出幾多做咗咩。

你講嘅我都明,我會認真考慮。多謝
你都講晒你自己衰咩啦
老奉遷就你咩
你另一半未癲 未唔同你講分手
你偷笑啦
慳返好多時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞