[大撚獲Post都無人開] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(367)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
Holiday+AD+表弟 個陣都有PO一輪遊
其實ad防守佢以前跟到2,3號位嘅切入 咁佢唔洗協防個rebound
屌那聲 配個高佬 進攻個底會好爽 因為高佬一定要跟ad 中距手感好 1-4號位會mismatch 咗ad 所以五號會拉咗出嚟 屈個底就搞掂 洗撚打到咁辛苦 仲要成場成班單打 我都唔知睇緊乜
有時龜1拖4小將第三節其實幾好 最少有傳有射 小將肯現位其實龜肯傳 特別佢正面有私家路 佢會傳得靚
果時都怪表弟太易傷 但表弟有樣好 就係三分 拉到個五號出嚟 咁ad內線打得統治力feel
真係垃圾

連業餘都睇得出問題 佢哋成隊波究竟想點 加上奶嘅狀態 不如沽晒三巨重建啦 反正Lakers 重建時間短 大把其他隊嘅城市少吸引力 冇佢哋咁長時間重建
仲要AD 同奶都唔係望住戒指去打
今年幫人抽斑馬
咁AD 埋身去mark 佢都射入 19射13中 一個star 有命中 起手近廿次 咁嘅命中 冇嘢好屌 呢場我覺得輸教頭

用得龜 唔會有太多戰術 但佢改由45度切入 好過之前架啦
AD一定得,佢成個career都係屈呢樣野
進攻明顯AD出左黎反而隊波唔識打,Kings有備而黎係strong side捕多隻大型側翼係paint等住協防AD,Russ幾球都唔敢傳落去
於是weak side班小將就完全唔識走位,控球既Russ更加唔識處理呢啲半場陣地戰變化,變相成個進攻停晒係度企足24秒咁款
果陣仲有RONDO派牌 真係衰表弟大傷
THT 都係jazz戰績好帶起

命中同其他數據同潮人時間三年差別唔多
advanced 有啲好咗 有啲差咗

但唔少人讚佢潮大果場
不過咁多年 kings vs 潮佢哋特別上力 可能係我錯覺
Gabriel 呢啲咁嘅廢鳩都比龜激活到打咗三球good ball之後兩個一齊落去
表弟同而家木狼KAT 情況問題一樣 後者感覺實力比表弟好少少

但木狼情況同潮人一樣
我哋當年F4 2.0好似玩唔夠10場
鵝:
2.0 計
布公公 冇mda咁差
Mda 係完全唔夾班老野
Gabriel 感覺幾啱小球 有機動力 龜激問廢將有一手
西書有番態都日日輸
而家只有姜B救到湖人
人地有太子ANTMAN先21歲
但同gobert 完全唔夾 但gobert 40m 你點搞? 後備 trade 又難trade 走
高啤+ xx <>皇上
而家咁輸又有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞