BMW車主討論區 [ 4 ]

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
無咩要整so far
間中睇外國唔少人有舊蓬頂膠件會甩
但小事唔嚴重

副計幾好力間中玩下唔失禮
車重但油耗唔算高
做假日車無得輸
其他野同其他n20車一樣

利申 當腳車揸
之前個架mpv黎 所以宜家呢部body roll已經叫好左
2018 BMW 220i 係唔係冇CarPlay

有冇方法整到用到?
F10 520i 開到時速過100公里以上,例如110公里左右鬆油門引擎會有低沉嗚嗚聲,踩返油門或者落到100公里樓下就唔會呢種聲。有冇巴打知係咩問題?

想問下大家
寶馬呢個plan抵唔抵買?
諗緊330i touring 同 M340i sedan點揀
M340i
無。
一係直接換android 機,一係比錢remote 開,上個po 有巴打share 過
想知師兄揸差4系開蓬幾耐?堅打算買,係怕蓬易壞
舊f10要換二手8hp45 幾錢到

小小分享比E46/E39 M54偈嘅巴打
啱啱個weekend 第一次自己落手拆,用50sKid quick method換CCV Valve同喉。
本身我係買Cold Weather版本,同普通版分別係個valve同其中三條喉會多件海棉衫令佢暖得快D。但當我爭札咗一個鐘都裝唔到之後,我最後都係除返個Valve同90度角個條喉件衫,用多十五分鐘就裝到。
所以如果你會換CCV,除非跟BMW程序拆埋intake manifold,唔係就唔好買Cold weather版。

當裝返晒之後無漏氣無code出,係幾有成功感
2012 f20換 m2c kit手工幾錢到?

見可以淘5000蚊一套
想問問巴打
想換118i 2014-15
有咩留意
多唔多野整?
f10 520i想remap stage 1
有無comment
睇彩數,我自己部13年118i行70000km都無病無痛
最誇張係無漏油
寶馬呢家野真係睇彩數
13年320一樣咩都無
但我果架著車果下好嘈
我有喺度啊
全新波箱連埋電腦
idrive 6 nbt evo 應該可以踢着個carplay 架喎
應該專搞寶馬嘅車房會有ista 踢着個carplay
有無師兄部車試過 左邊尾避震轉左灣會勒勒聲響?
我睇外國bmw 啲車住話天氣凍就會咁
但人地-30先會咁
我凍車 室外溫度低過28度 就會響
直路嗰啲無事

如果行得9個字有太陽晒下 就會無聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞