(2022-2023總冠軍(Summer League))NBA波特蘭拓荒者討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
其實pick 唔到miller 照揀 Henderson 再換走閪仔係咪仲好
如果pick到 miller真係冇理由唔要
其實而家第二三pick啲much draft都係50/50
Henderson同Miller是但一個都好有trade value
Simons我覺得trade 走無問題 只係有無咁易trade 走
後生既guard入面Simons同好多人吹奏既Jordan Poole差唔多
拓環境差咁多都刷到平均20分間中爆到50分然後平+長約又唔搞事
trade value無想像中低但對面比唔比到拓想要既就難講
同埋重點係而家先23歲,大把進步空間
閪仔對比Poole我覺得閪仔勁啲
純粹我哋個陣1號2號位防守真係太差,入埋都唔夠失
真心想用pick +閪可唔可以向速龍換西琴
Dame 太保 grant 西琴 加 ubank
其實唔錯
係唔錯
但同dame一隊真係唔掂
我個人真心唔睇好兩個後場太矮仲要防守差到咁
場場鬥飆分
可以好似季尾咁擺Sharpe主力2號位
主力ame/Sharpe/Grant/Thybulle/ 缺C
Bench: 缺PG/Redish/Little/Winslow,Watford/Eubank

主要Bench得分太麻麻都可能大洗牌,比較穩定係得Watford
下季試簽mays 養下KK
*主力: Dame
今年講到咁白,我估應該得Sharpe+Dame+Grant最後會留Starter(Nurk50 50, 無乜trade value但只要唔去trap都夠用)
Bench老實講都無可再差, 全換/淨係留一兩個都唔奇
希望留得住Sharp
好多隊都會想搭單要埋佢
其實Sharpe都係冇防守
咁嘅身體條件成日俾人一步過
希望下季會進步
身體質素好應該有得tune嘅
但如果同速龍交易嘅話好大機會要埋佢
暫時多數預西+3號簽換琴
主要係琴得返1年,就算拓再加都應該唔洗sharpe
淨係要琴就應該唔會郁到Sharp
但有啲rumours話要埋OG就可能要搭多個
根據《The Athletic》的記者Alex Schiffer報導指出,拓荒者有意將2023年的探花籤搭配Anfernee Simons,向籃網隊交易以Mikal Bridges為首的交易包裹,但籃網對此表示不感興趣。

換咗個gm 思路清晰
知道雙槍根本係行唔通
閪仔加nur換唔換到病閪
病閪份爛約籃網送都送唔切出去啦
有人肯接貨籃網應該好樂意立即送走
龍fans表示想換

想要Scott Henderson
Scoot Henderson
如果pick Henderson 應該都同閪 Sharpe 撞位?
會唔會Miller 啱用啲
換嚟當追夢用
還掂會員唔鍾意追夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞