(2022-2023總冠軍(Summer League))NBA波特蘭拓荒者討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
第三
應該拎去換野了
9成啦
不過有頭三都比預期好㗎喇
Brandon Miller好fit 拓嘅打法喎
會員好似話如果唔係斑馬就拎去換野
都啱嘅 睇吓艇會唔拆
而且蜂都未必揀Scoot
到時3rd pick揀Scoot都尷尬
好似無咩重建球隊有內線而又想要外線
諗唔到可以同邊隊換
今年好多隊都會拆但大部分都老弱殘,我寧願留潛力
大麻頓
B Roy再一次帶領贏咗火箭
唔知76會唔會拆隊呢
大麻頓太陽咁嫌棄,我覺得用nurkic 單換加幾個2 round pick都換到
今年都唔少衝冠隊想拆
PO證明中鋒除非勁到Joker咁都係Joke唔值得放太多心機
個人希望就要隻4號位比grant打返3
或者唔要grant試下Siakam甚至PG
係咪而家都係偏向trade
Brandon Miller 同 Scoot Henderson 好似黃鋒揀Henderson多 ?
正路都應該會trade走換即戰力
如果黃鋒簡Henderson嘅話我地支3號籤trade value仲高
其實我哋兩個求其揀一個,加Sharpe 同閪門係咪已經齊重建核心
培養既 想揀 Brandon Miller/Jarace Walker
為左利叔 即trade多
先唔講3個有無可能有一個做到dame
Sharpe+Simons兩個都唔識傳波點重建
簽Mays試下
Simons呢個身高無控真心傷
Sor
其實要重建隻閪仔都要走

其實重唔重建
我主張換走閪,根本同dame功能差唔多
仲要佢唔識組織
一日佢地兩個backcourt 防守永遠都係仆硬街
唔重建就首先換走隻閪仔
同麻煩搞搞啲後備
成隊後備可以成日一場拎得十分八分
太陽拒絕咗探花+nurkic
太陽又當人垃圾咁都拒絕,探花俾佢搵cp3接班人都唔要
探花簽換件人型燈柱返嚟好咩
當然唔好,但無諗過太陽會會唔制
不過ayton我覺得佢係太陽有啲信心危機先打得唔好,有時見佢都會打幾場靚波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞