(2022-2023總冠軍(Summer League))NBA波特蘭拓荒者討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
CLS又絕殺
今季就快成隊正選得dame無game winner
呢隊波究竟係咪唔會有飲水時間

睇拓比賽要同dame咁大心臟先得
冇都幫你強心
Dame兩球妙傳
Dame兩下都冇隔硬自己上 牙心牙Grant 勁到癲
今季成隊clutch time勁到癲
FOJ化
睇好今年

循例每個po都要po吓
大家點睇simons 同cj邊個更合適今年拓荒者
成日諗如果cj係度會唔會仲勁d
我覺得simons的砍分爆發力好勁,一著就熄唔到一節十幾分,但控球傳波同穩定性都好大進步空間,防守勝在後生同勤力
好似simons好啲 諗返超佢clutch time手軟都嘔血 同埋都假議題 有cj就冇heart 冇cap space有grant
Dame 在場其實兩個好似唔太大分別
不過dame一落場就睇得出cj 同ant 差別
Ant一做key成隊波就亂哂
連佢都會傳幾個to
防守方面我已經分唔清係hart grant 協防好
所以搞到ant俾人過咗都無咁易得分

Btw睇咗呢幾場覺得little wide open 3分準咗勁多
同想問吓個Watford打法同定位係點?
Dame傷決定tank上年幾乎無追過
知你唔係呢個意思但其實同cj比較嘅唔應該係ant
以交易籌碼計應該係hart + grant
Watford係冇體能冇三分有視野嘅內線得分手
上季會打4號同小球5號
當得分強啲控球防守弱啲winslow就得
不過感覺佢天花板幾低冇乜成長空間
控球基本功Simmons真係差CJ好多
CJ有時好簡單一下crossover一下轉身就有位pull up
Simmons好多時係睇嗰日有冇手感 一有手感就人地點守都有 不過Simmons多左鏟籃同floater 多左啲變化
Summer league佢勁撚屈
但依家佢唔係幾敢射3分咁
不過用4年低薪綁住佢真係好抵
未來應該佢同Walker要二揀一
Simons今年大隻左好多
可以壓住人黎拋 幾正
大家有無睇到拓呢段片?

https://youtu.be/qcmgNvSkL-4

好好奇gp2 返嚟 billups 會點排rotation
Keon sharpe little 個個都好用
無晒高佬又攻唔入守唔到
守zone又3分放題;好彩蜂3fun又唔掂
蜂3分開始比力
對面多成13個出手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞