(2022-2023總冠軍(Summer League))NBA波特蘭拓荒者討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
其實講咗一段時間
啲新聞話JB唔太開心想走
同埋得返一年約
問題係唔搭Sharpe入去
Ant + 2-7 pick根本唔夠/冇value
見twitter啲Boston fans 連Ant Nurk Brandon Miller呢個package都嫌唔夠

外國fans已經開始ff緊
講真會員要爭冠一定係要走

純ff ,如果幫木狼止蝕,大家點睇
Gobert 防守點都好過Nurkic ,進攻都算幾識幫後衛開路
個人稍微唔睇好,因為仲有龍(+唔少隊)應該會減價散貨
Dame做核心就首先要保證攻>>防守, 而攻得入前提係要射手拉spacing+足夠多持球傳球點;
今季無simons時Spacing已經夠差,所以先Nurk都射埋3分
Gobert又完全靠ball handler餵, 無埋simons真係靠48分鐘dame+sharpe咩

其實今季見到最迫切問題係bench得分, 長期加埋唔夠10分= 正選要贏對面廿分先大機會贏波, 結果就要overload正選然後輪住傷
高啤唔得啦
冇spacing
更衣室問題又多
好似仲要成40m

宜家唔玩養成嘅玩法係雙星夠吸引搏啲角色球員減人工嚟痴冠
高啤加會員完全唔吸引
會員
Roy可以黎做coach嗎
鹿都炒車
拓荒者今天公布了代表球隊參與下週樂透抽籤的人:Brandon Roy。
今次唔搵會員
https://theathletic.com/4515130/2023/05/12/brandon-roy-blazers-reunion-lottery/?source=weeklyemail&campaign=602288
JQ再訪問B.Roy

作為睇Roy最後一季+live對小牛最後1q熱血反cup先做拓fans;
真係希望佢將來可以任何形式出現係拓
抽個1st pick嚟先啦
聽日抽籤?
https://bbs.hupu.com/60043085.html
最佳賽季但得三個合格starter隊友
Grant 似大機留唔住 黎緊呢季唔知點
8點 好似係
好撚緊張
有頭4
top 4
top4
第三
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞