近排學識左淘寶 唔洗再係香港買野了

697 回覆
1162 Like 422 Dislike
金魚街都係啦, D水族野貴N倍都夠膽死
有粒叫O RING既膠
淘寶幾蚊100粒
魚街最平40蚊
pdd直接用國際信用卡3%之嘛好似
1.95%啫貴撚到仆街喎
簡單講就係要交租,燈油火蠟,伙記人工,重要有利潤。如果攞100蚊出嚟先賺你十蚊八蚊,就冇人會TAKE 做生意個風險。

咁點先可以賣返平D?咪要樣樣減,由鋪租,人工,運輸樣樣減,層層減,咁個bottom line 跌,個top line 咪可以減囉。

但係香港班「老實」商人,成本慳咗都唔會平賣畀你,好似日元跌咗幾成,我睇嘅日本無論一手二手行貨水貨車,都冇平過。
O-Ring 好講質素,你擰實唔搞佢用支那貨可能都OK,但擰完又拆就好易會磨損然後漏水漏氣
成日話支那廠貼牌子就賣,其實係唔同牌子都有唔同qc準則,你淘寶買同一件貨就係成間廠俾大牌子揀淨嘅垃圾
當然,ig shop,葵廣嗰啲擺明淘完擺鋪頭賣俾你就更加唔好買啦
但係你條撚樣就咪撚再幫淘寶洗白
100粒一次換一粒都夠用幾年
用左幾次都無問題囉
2020開呢啲post會比人話五毛同埋起碼2000負評
今日Cctoy唔洗當值冇人屌你
以前依個post一定係大比數負評
時代唔同咗
班Cctoy黃屍失守了
尋日有人係淘寶group話自己淘左成箱大陸蒸餾水好平好抵,俾人笑佢連水都要淘,簡直係年度之最。

唔知呢個post既人會覺得好平好抵定年度之最呢
唔係點叫屈毛狗狗咬狗
on9仔遲早出事
印尼.....
Sad but true
因為根本駁唔到
美麗新連登
黃戰士睇風向
見到多正評唔敢吊
屌193性格差已經8000負評再屈毛
因為黃極都要用中國野
而且淘寶好多同店舖100%一樣, 仲要平d
肥_仔班cctoy垃圾唔敢入嚟笑4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞