近排學識左淘寶 唔洗再係香港買野了

697 回覆
1162 Like 422 Dislike
網購成癮
真,我係香港都冇買咁多野
淘寶禁禁下,一唔覺意就買左
講真
喺淘寶買嘢唔係貪佢平
當然同一樣嘢喺淘仔買係平啲係事實

而係
多款揀
又唔駛周圍去睇
香港鋪頭細,想放多啲款都冇位

缺點係
件貨有機會貨不對辦
退貨比較煩
但有時,有D貨,只有淘寶有。
拼多多冇
Rich
睇吓間舖、廠玩唔玩pdd
識人大陸做生意,佢話pdd要你賣到極平,無肉食甚至平手,
真係為咗跑數跑產量
佢話而家大陸公司寧願玩森林賺外匯好過
傻鳩先比香港人賺錢, 出街買起碼貴幾倍
當然啲錢係你, 你派街都唔關我事
自己買嘢咋 衫呀電話殼呀玩具呀公仔呀
好多時對家寄錯野或者寄到黎有少少瑕疵佢都寧願直接寄件新既好過要人退,變左成日都買一送幾
玩具又係,依家好多figure都係大陸買完ip自己出,香港同一批貨貴好多,淘寶買平幾十
多囉,幫老婆買化妝品,護膚品,香水,衫褲鞋襪,手袋,廚房用品,幫細路買文具,玩具。自己買日系精品,電子產品,小型家電。

昨晚先用597円 買咗排斑馬牌啫喱筆,即係港紙$32.33, IG SHOP 賣$80, 都唔駛去街鋪睇,必定過百。

https://www.amazon.co.jp/ゼブラ-ジェルボールペン-サラサクリップ-0-5-JJ15-10CA/dp/B00TEXLC88
一個月都6000
快d禁下面個「淘寶人生賬單」睇睇
仲有Amazon, 樂天, 冇必要喺美麗新香港買十算的日本舊貨
乜嘢係森林?
+2有陣遇到唔肯既,直接差評
反正唔係我電話,唔驚佢日日黎尋仇
以前都抗拒,但依家無所謂。

屌你老母出個消費券之後,d鋪頭當人係傻閪咁搶錢。
D嘢賣到勁撚貴,講緊幾百蚊嘅貨,我淘一件一模一樣嘅嘢平一百以上。 講緊20%上下,點解仲要幫襯香港d閪鋪。

同埋,唔淘寶都可以。
我上Amazon大撚把嘢買。
美森49免運大撚把嘢直送屋企
日森yen低水,俾埋運費都平過香港閪鋪買

我係盡量唔會俾錢你d閪鋪賺埋賺埋益業主。
你要交貴租做傻閪就做飽佢。
淘寶電器無保養喎
我試過買router結果用唔撚到 結果要上佢地office俾佢地整
雙11 人地淨機都減成rmb 750 , 香港要貴plan 先減少少
大部份人唔識自己轉返三腳同鍾意所謂香港行貨,我唔怪佢地,但好多雜貨真係淘返黎係抵好多,除非係好鍾意行街買野果d,當你發現網上噤幾個制可以用十份一價錢買到同功能既野,真係發現香港舖頭食水好深
咁香港有平野現貨點解仲要特登淘寶
放心, 仲留得喺美麗新香港都唔會係黃
大把黃絲用淘寶,面對現實啦傻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞