近排學識左淘寶 唔洗再係香港買野了

697 回覆
1162 Like 422 Dislike
巴打好叻
我講都驚俾連登仔笑我用大陸嘢
乜野係"查chegg"?
通常我係去商場睇左款影相,再去淘貨 search 有冇同款
官方集送wo
某程度上來講,海外網購都係抵抗地產霸權嘅一個方法,但係就要犧牲實體零售。因為只要實體零售做唔住,商鋪需求自然下降,租金就會回落。回落到一個點,商人計掂條數,就會開返鋪。

其實而家網店大行其道,都係因為減去門巿租金,裝修成本同埋售貨員工,呢幾樣嘢係而家年青消費者眼中,係不必要的成本。所以實體零售係香港係好難再做落去,除非係大品牌,用實體店來作宣傳之用。

但係海外直接網購就連網店呢個中間人都跳過,係用最直接方法降低交易成本,咁先至係最有效益嘅購物方式。

香港經濟有幾好?唔係班官吹水自我感覺良好就係好,而係油尖旺有幾多吉鋪,同時兩餸飯開多幾多間,同埋淘寶,網購變成消費主流。
實重集運啦,幾蚊1kg
之前買張大理石餐枱,件貨800港紙,成70kg,運費200幾港紙送到上門
夾埋1000蚊都唔使,香港買張類似餐枱起碼兩千以上

最正係我買果款本身係弧邊,第一次收到貨發現寄錯貨寄咗直邊,同佢講佢寄番張弧邊比我,收到果張自行處理。
之後比多200幾運費收到另一張,佢連埋枱腳都寄過套新既比我,因為兩款枱面配唔同既腳,收到之後發現直邊靚啲,上網平賣走咗弧邊果套
變相張枱唔使咩錢就買到
係呀 我部電視壞咗 搵師傅整要千幾 上淘寶買零件五十蚊搞掂
chegg係一個比人問功課嘅平台
要比錢訂閱先有得問同睇答案
叫人幫你查chegg就係叫有訂閱嗰班幫你睇答案
買淘寶等於當年男人去東莞叫雞,邊個平靚正就幫襯邊度!
仲有啲垃圾賣衫門市 自己加個公司tag就係自己出嘅3
質地同淘寶一撚樣
三叔電視塊底板幾十蚊,叫街邊師傅上門整收幾百,佢地都係淘塊板返黎換
淘寶LED 燈 仲要識變白變黃 可以set 時間
香港信用卡唔收
ic ic. thx
分黃藍本身就已經係引香港人戰
開個4px集運就得了
其實放得入口都可以 但只限乾糧
咁又真係平好多喎
係咪自己裝㗎,難唔難
係呀,其實都幫老婆係日森買過明治骨膠原,同一貨品,日森賣$160, 萬寧屈人寺賣$350, 唯一唔同,就係日本買,23年11月到期,香港買23年5月到期。

平D又新鮮D,點解要係門巿買?
HKTV mall 都有 不過貴幾倍
香港買水貨咪又係咁
show 下你買過d 咩
12年4毎月
$104999
1227次

第一次買件野依家仲用緊
極易裝,因為都係螺絲裝好四隻腳加埋個底架,之後擠膠固定個石面
不過要人搵個人幫手抬起塊石面擺上去,成5/60kg重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞