近排學識左淘寶 唔洗再係香港買野了

697 回覆
1162 Like 422 Dislike
樓主準備比黃屍批鬥了
識買一定去mercari同日拍
我搵左個絕版figure成年都無 結果有一日無聊去睇mercari真係有人放
香港平極都唔夠淘/pdd平,仲要香港啲款好多都好老土
Amazon Rainforest
講真,去一次自取點攞貨就知
勁多後生妹排隊攞野...
關黃藍咩事
我同意應該優先支持香港本地製造,但係事實係香港勁撚多小店唔係同大陸廠拎貨就係直接淘寶到入貨(其實一樣)
定係你覺得比香港老闆抽一抽水就會變made in HK?
睇完即刻開淘淘買野先
但 MERCARI 冇日本電話號碼,係註冊唔到,如果唔係重多嘢買。
特賣城好多嘢都平過淘寶
係用到呀,不過熄左燈火線仲帶電,而且天花燈正常唔經水氣掣,觸電唔識跳掣,下次維修條友隨時中招
你淘左個樣野計埋運費時間其實咪又係差唔多
唔通你買個19野又要淘咩 直接去日本城去睇下有冇咪仲快
我淘寶個頻率都係一年一兩次咁上下
日本牌子喺日本網站買應該會更平?
外國進口又貴,本地無咩市場,大陸淘寶又有順豐直接運落黎,無咩選擇
搵代購
我記得有間收到好撚平 日本黎香港只係講緊廿幾蚊運費
嚟緊雙11有咩買
雜貨、電話殼腳架呢啲本身都mic一定淘
木製品同電器就咪搞
我淨係敢買d膠櫃/架 大傢俬驚運落黎撞爛
係tv魔睇同一件貨,淘寶平兩三倍
好多家品雜物淘寶平好多,我買啲收納膠箱連運仲2平過樓下日本城
其實呢排個匯率幾抵 小額野加多幾蚊都係平過鋪頭好多
俾多少少買日産啦 再用會爛屎眼
sunny哥哥是自己design 的 唔計
iphone所有件都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞