魷魚遊戲:有無人講下點解呢齣戲會紅?

244 回覆
1134 Like 131 Dislike
首先我提都無提過今際喎。

其次你講個個所謂批判位做得好平面好表面,負債嘅人、為錢而出賣生命,有個主題做背景都唔代表一定拍得好。事實就係,以戲論戲,根本拍得唔算好。
因為第二季好快有得睇
半澤: 跪低呀!
呢啲留言真係廢到爆

婆媽韓劇情節去寫人性,根本就低手
大眾鐘意啲困獸鬥類型
好殘忍 好有“人性“味道

實際真係有研究過影視拍攝手法既
會發覺其實好多都拍得好劣
外國人邊識紅綠燈呀
咪9up
連你呢d hater都一路屌一路睇又咁記得劇情
點樣唔紅
D人少見多怪
突然多人討論就好似好正咁
呢啲太有深度 入唔到主流
D人要表面 簡單 直接 唔洗用腦
算吧啦
套劇紅嘅原因根本唔關你講嗰啲細節嘢
係咁啱d畫風同marketing hit中全世界口味
你睇嗰期啲人瘋狂cosplay就知
好悶喎
應該拍獎門人大屠殺,成班明星以為係攪笑,原來輸咗遊戲係要死
樓主講緊套劇紅唔紅
同拍攝手法冇乜關係
一般人根本唔會理呢啲嘢
韓劇基本上係用女人思路寫
好多位硬係要加啲感動環節
但係某啲位logic上根本講唔通
或者可以話係無野搵野嚟搞
女人感性大過理性
咪可以唔理bug位睇到好感動
男人睇個反應就係
好記得個期無其他野睇
得呢套
賭博默示錄實係比小朋友睇啦
日本仔懶複雜 設計game顯得好搞笑😆
外國點會唔識red light green light
netflix 老細都唔L 明點解套野紅
因為魷魚用色 服裝好撚正,好鮮明
女女好鐘意,粉粉綠綠咁
你估真係睇劇情咩,連密室逃脫都不如

我估你都係琴日Halloween見到女女cos
所以上黎問,總之就係啲女鐘意

唔係人人都睇得出套野垃圾, 但凡睇過開司都知佢個劇情要幾表面

剩係配角都足夠我屌到套野仆街, 由頭到尾得個阿伯叫有小小角色深度, 其餘嗰啲真係工具人。

個扮闊嘅阿叔存在價值就係突顯男主角係好人,個女仔存在係為突顯個阿叔係壞人,叫做俾主角出師有名殺左個阿叔,但係又隻字不提之前嗰個阿伯,對兄弟連存在價值都冇
故事簡單刺激 少少懸疑
生存遊戲嘅題材一向都受大眾歡迎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞