第一屆避孕藥討論大會(3)

755 回覆
45 Like 7 Dislike
幫女朋友搭單問
有冇絲打打過避孕針?打完同避孕藥嘅反應有冇分別?
請問有冇絲打試過食完安意避之後生暗瘡
我生多咗但唔sure 有冇關係
有啲牌子係會生少啲 有啲有嚴重啲
完全no idea 應該繼續試 定轉其他
thanks
想問有無絲打食輕樂偶月經唔停情況?我上星期二漏食左一粒,第二日補食之後開始早嚟m到而加都未停我應唔應該停食藥?
有d藥 可以12小時內補 有d 24 有d補返藥要食兩粒

說明書有無望過 可能你係12小時 過左補返兩粒個種?
我無留意添,請問我呢個情況停定keep住食落去,因為都食左超過一半
你早黎m 咁黎左第幾日
都第10日
你第一次食定平時食開 黎既量係正常m?

因為你照食 食完停藥佢又黎m 你都食超過一半
當你仲有十粒

我唔知你係21 定24 定28 粒

你一係停左先 等佢黎完 你開返新一包 食返少幾粒 自己計 m come
我自己食21粒停藥 就第24日就會姨媽到

咁你計下大約食到第幾粒就停 計一個周期姨媽到2x日

再保險d 你下個月姨媽到第5日先再食
想問下食yaz食到個人好燥底
同埋成日作嘔咁樣係咪正常
我第一次食
平時黎完m後一星期心情會好靚
但依家日日都好燥底
我係21粒個種,平時食開,而加嚟嘅係正常m量,咁我聽日停一停等下個月姨媽到第五日再食因為驚計錯
我未聽過有藥有得補2粒嘅
當日食個粒同遲食個粒
有冇絲打食完一盒優悅之後都仲未黎M?
宜家已經食緊新一排盒第5粒都仲未黎
食左4年優悅都未試過咁既情況
通常都係食到白色4粒就黎
我女朋友食開娜迪食左兩年幾
佢食完21日藥應該停7日 點知佢開多左一包新藥食多左粒
呢個情況應該點 係應該之後6日定7日先再食番藥會好d?
我果陣食yaz 都係咁樣
直情嘔埋出嚟
依家轉咗輕樂偶就好好多
無問題 本來藥都可以加減藥 食少幾粒(提早黎m) 食多幾粒(遲d黎m )
咁你食多粒咪 照停七日食新一包

我d藥成日都食唔哂 因為旅行或者去玩水 會想提早
黎m 我諗我多出黎既藥都可以夠1包

我無扔 想延長就食舊個d 又唔洗開新一包
有 變左唔想停藥既好大原因少油左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞