Netflix《飄洋 1899》17/11上映 《闇》創作班底

348 回覆
60 Like 8 Dislike
睇完 睇埋個製作特輯 唔同國家嘅人一齊演真係好正
Krester幾qq
同埋其實對法國夫妻真人都幾襯Lucien好高靚仔過劇入面
不過得佢地兩個ig冇互follow嘅 其他演員佢地都有fol
而且見之前啲post兩個明明都有互like
係咪真人有拍過拖但分左手/不和嗰啲所以unfol
我睇完第二次

發現都留咗幾多細節 2099太空都係simulation

不過以咩都唔知 第一次觀影體驗嚟講
1899第一季真係ma ma day!(DARK死忠)
唔好睇
好故弄玄虛咁
特別係第八集睇住堆人走黎走去
同啲角色一齊一頭霧水
都唔知想點
至少DARK做到氣氛好好
希望下季有進步
真係唔講都冇留意到
Netflix唔續1899
咁直接開估得唔得
無諗過夾住dark班底都如此下場
冇計,成本應該差太遠
根本就係故事唔掂,4集講得完嘅故事用8集去講,其他劇去到 season end 解咗 7 成謎留返 3 成做下季伏筆,1899 就調返轉 7 成謎未解,班製作團隊坐定粒六以為一定有 S2,點知…
我都再睇多次(因第一次睇原來揀錯了全英語對白),都覺得太空似係sim. 不過我自己認為如果1899先係真實嘅世界。因為正常來講人應該想像唔到未來嘅世界係點,始終會比當時的科技水平限制了思想。所以我傾向相信現實係未來嘅世界而思想進入了「古代」
剛睇到消息話第二季不被netflix續訂,即係大家睇唔到個結局了
好可惜
一季玩完 都吹到未來啦又爛尾
睇到第6集頂唔順放棄咗
開估可以嗎
覺得幾好睇WO
唔知寧兒係咪連登絲打呢
一樣想知,平平地拍個低劣版,少D CG都好
估唔到冇得續🙈
儡結局點?係咪可以轉去HBO or Disney plus
拍埋佢😂😂 如果Apple 肯都係好選擇,係咪畫面一定好靚
估唔到同樓上討論過嘅OA一樣爛尾
係咪呢類科幻劇唔太受歡迎
OA 好睇D,不過明顯劇本一路拍一路寫
開頭真係麻麻哋
點知去到好睇嗰度就無咗
成套劇黑媽媽
睇到兩集半已經一下跳到最尾算
反而覺得係劇情同啲舞蹈有啲on9
最後真係可以自己控制到穿越先嚟料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞