嚴選三十大曾經被指失言嘅娛樂圈藝人

601 回覆
259 Like 64 Dislike
解釋到九唔撚搭八
原來Juno 咁矮
遺珠

吳鎮宇

吳鎮宇為直播失言道歉

【08/03/2020】

吳鎮宇近日到內地工作,於隔離期間經常做網上做直播打發時間,早前就扮演不同藝人搞笑,當中包括鄭伊健、袁詠儀和古天樂等,成功製造網民熱話。

惟日前做直播時,他說了三次「你們中國」,即引起部分網民批評,指他這句說話帶有認為自己不是「中國人」之嫌,對此他在翌日道歉,指自己並非有心,強調自己和兒子都是愛國的中國人。
我反而覺得杜汶澤嗰幾句冇咩問題都係搞下氣氛姐

如果係frd底應該都唔會介意呀嘛
冇講錯
條撚樣以前有上viu,而家viu都唔要佢
行得太前
遺珠

吉夫藥

乞兒論惹誤會 古天樂自責失言急澄清

【10/21/2016】

談到他在直播中大叫「ViuTV個乞兒」,他解釋謂:「因為我有個朋友畀ViuTV邀請喺個節目入面客串一個角色,佢已經話冇時間推咗,但對方話肯就佢個期,我問佢做乜角色,原來係做乞兒,我咪講祝你飛黃騰達,憑呢個角色上位咯!個朋友係圈外人,所以我冇開佢個名。(乞兒係指你朋友?)係我朋友演嘅角色。(你點解咁興奮講出嚟?)因為佢唔係圈中人,難得可以客串。(怕唔怕被誤會?)我尋晚講完都即刻唉。(覺得自己失言?怕ViuTV老闆唔開心?)係呀!(使唔使澄清?)我依家咪澄清緊。喺言語上我係要講聲唔好意思,希望大家唔好誤會,我朋友拍嘅角色係乞兒。(下次唔再直播?)下次都係唔好喇,玩得開心得滯,唔知講咗啲乜。」
狗似主人形
子華個下真心經典
件白卡老mk都唔知點解生存到咁耐
其實幾好笑
講d咁癲嘅野都可以keep住紅
對曾樂彤嘅印象停留咗佢個堂定表哥19年比狗咬
佢仲上去大陸節目唱我愛我的祖國 真係好撚嘔心
遺珠

徐子珊

徐子珊公開大談性經

2006年4月底,在鄧萃雯和高皓正主持的電台性教育節目《性在有心》中,子珊喺節目中語出驚人大談性經,她說性愛理想時間最好30至45分鐘、進行活動時最緊要環境舒服,有冷氣同音樂,最好男伴識講啲sweet talk,男伴唔可以矮過自己,因為有啲姿勢唔方便,她更評價自己是「攻守兼備」類型,曾讀番書的她說:「我喺美國讀書時啲女仔朋友喺床上都好主動,我就兩樣都有啲。」,即惹來網民炮轟指她「冇腦」兼破壞港姐形象,更遭無綫飛出新劇,子珊最後認衰說:「我係做錯咗,亦都做得唔好。」
遺珠

王菀之

「我討厭政治」

借位幫Ivana澄清下

【11/03/2013】

王菀之曾聲稱討厭政治,卻又擔任基本法大使,因此被質疑,昨日她便以大使身份到沙田出席「基本法嘉年華2013」,她稱因覺得政府最近掀起很多社會矛盾,因此想藉此活動,反過來提醒政府當日基本法核心思想是一國兩制,港人高度自治,她笑言:「我覺得政府唔記得咗。」

她又重申:「我𠵱家都係非常討厭,不過菲律賓總統唔道歉、釣魚台、豪宅、劏房,呢啲社會不公義都涉及政治。我係討厭政治黑暗、欺詐、明槍暗箭、枱底交易,所以我冇辦法唔討厭,但我唔係唔關心社會,我仲會盡力履行社會責任。」
出完
又幾鳩屎
佢嗰條黑色裙真係淫撚到
依兩條友真係鬼鬼地,對對方另一半都唔多唔少有啲唔妥
根本條問題都有問題
大愚若智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞