油卡/入油折扣討論區(35)窮撚/新手專區

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
新鮮熱辣係鯉魚門道shell 玩Go+, 第一日轉,啲職員都仲摸熟馬緊
-$2.7,apps $550 -$70,smartone $400 送$65,星期三貴油平入

最後係$415.7 入左26.64L, 計返大約-$8.68今日冇3倍分,所以唔計分

總結,shell 快撚幫我轉$4.2
如果我go+ 係-4.2, 有500減100實體卷, app 有450減30, 星期6去入
係咪衝入去同佢講入$500油? 最後實際係俾$383?
九龍灣西琴日已經轉用Go+
點解要第一日轉過去你唔好彩既話佢分分鐘同你打爆
都唔明點解system upgrade 完
而家可以咁反智唔可以好似以前咁話入$450
因為佢用月結計法,其實咁計係抵好多,唔使俾足$500就送$100,減幅會高啲。只係AE卡要埋單足$450較煩,但對大部份人嚟講呢個計法係著數好多
只要你唔係AE,你可以唔洗理照話入450
能源大法
唔識果d人應該都無接觸過古法
當年走得太前啦加德快
以前我都唔識 申請完冇用過
就係覺得咁計黎計去好似有啲煩
但而家計落原來都幾容易
恥笑下之前嘅自己先
我都係申請完冇用過,因為一直用更抵既時光大法,能源大法真係冇機會用
其實唔難,只係睇有無心,由頭到尾都係懶人稅來
終於睇得明要點比錢
終於入到灰卡入app,未入過shell有啲問題想問下各位

1. 入油係咪淨係show go+ qr code同信用卡就得?In app coupon 有冇另一個qr code?

2. 係咪個app會自己揀最扺嘅coupon 用?

3. App裡面嘅coupon 用晒可以點拎?我見佢啲分淨係可以換便利店現金卷

thx
1.係,佢會教你
2.係,佢都控制唔到,全自動
3.換電話號碼開個新AC,分換既唔係便利店,可以用來入油,係shell直接當現金用
thank you

開過個新account可以入番同一張灰卡?
唔可以,有迎新券係咪灰都無分別,無迎新券就再換電話,直到無灑電話號碼先用返灰卡個AC,再搵CS合返所有分去灰AC
就係用AE
同埋我個shell go 係咩嘢卷都無
唔知點解
你基本折扣係幾多?
如果係$4.5或以上就冇券
今日入唔知點解$450-$35
減多左$5
如果你本身折扣係$3.8就係$450-$35
岩岩開始揸車
想問下shell實體油券邊到有得拎
見大家都有一堆係手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞