Meta宣佈同Microsoft聯手打造元宇宙!!!!

170 回覆
6 Like 92 Dislike
meta想做下一代M$
M$ 整pc 主宰成個PC界都要靠office OS維持壟斷地位
更加唔好講VR,meta冇咩攞得出打低其他競爭對手
所以咪同M$ autodesk adobe呢堆公司聯手
大部分工商業都要用佢哋嘅software

唔咁做綁唔到商業用家入VR

而偏偏VR目前主要用戶係玩家,所以依家咪食左屎咁
其實唔係舊野重

係佢重量唔平均令你覺得重

加個細尿袋係後面平衡返就ok
其實佢一d都唔貴,佢既對係hololens, magic lead仲有黎緊既apple vr, 呢d都比佢貴成倍有多咪一樣有市場,但當然唔係細公司比得起
其實近架啦 朱閪promo捉錯路咁解
Quest pro本身都係target 高階客
下年會有quest 3 同 quest for business
quest pro貴過部pc點普及

轉賣2手vr head set?
元宇宙係咪即係the sims?
QUEST PRO半年前已經不斷同大家講唔係面向一般消費者啦
QUEST先係比普通消費者, 分唔分到?
唔好搞啦

搞到而家都唔知係咩黎

我打開機我都唔知有咩好玩
即係mini game center?
向度玩架咁既車仔...

死啦 我真係好out
我真係get 唔到有咩咁正
咁撚殘廢都有得吹奏
你係咪戴住用嚟睇thisav打飛機?
阿Mo 走得太快了
元宇宙 ...
令我諗起一見鍾情黎明搞嗰個咩 Nivina
後半個scan fun唇先係精華
onlyfans pay住淫 top tier 畀個3D mode你
終於可以打開元宇宙
巴打幾歲
返工洗唔洗用電腦,有無做gym
呢隻經典,經典到而家仲玩緊

係唔係呢個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞