Meta宣佈同Microsoft聯手打造元宇宙!!!!

170 回覆
6 Like 92 Dislike
Meta可撚toxic,係咁迫啲game出oculus exclusive,如果Meta喺VR界壯大就會壟斷VR市場,唔洗指意VR科技有進步/降價
咪就係講緊 VR 垃圾囉
咁都要時間同錢去develop嘅
下下唔成熟就唔整
咁好多嘢都整唔到出嚟
比起minecarft, 我更想用cyberpunk 2077個世界
其實元宇宙好玩D, 定 "動物之森" 好玩D架??
出bug登出唔到 仲有植物人猝死
VR 頭暈係咪無得搞,以前試玩一陣暈到想嘔,第一身3D game 乜事都無…果時吹到好勁果時我有個朋友又係講到係game 界未來,買哂設備,問番佢佢話好快無用
唔係唔成熟就唔整,係整出黎做乜
我唔想係虛擬世界都仲要返工
我唔想睇埋 d 呃自己對眼既 3D 效果
fb自己死就好啦
點解要攬埋MS一齊炒
用 linux
minecraft 係因為社群同生態先至最接近metaverse,本質都係遊戲,同metatarget嘅商業客係兩樣野
meta個metaverse已經唔再target 玩家點諗,而係集中工業應用,但係咁鳩貴嘅工業應用注定得比較highend 公司先會諗(軍工/車船飛機etc)

low profit嘅公司會用番舊嘢/平價版次級產品

到尾都係佢舊野太貴
ching識野
個個miss晒重點

但係堆銀行faceapp保安又食得屎
成班金融傻閪有錢佬前世未打過機而家覺得好撚新鮮
有左廿十年嘅concept
Google glass死完 rayban攞番出黎
Online game 只要識吹都可以變到咁大
佢想要一個現實世界地圖既online game姐嘛
完未呀你個宇宙,好煩呀😅
搵到大金主起碼吊多幾年命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞