桔梗又告急喇

664 回覆
38 Like 1126 Dislike
而且價錢合理 野食選擇唔少
嗱屌你,識我都知我一直係頭號桔梗狙擊手,而家佢哋仡個頭出嚟我無奶油唔踩翻兩腳嘅。

講到尾其實我係無幫襯過佢哋嘅,不過反而仲睇得多嘢,因為我直頭喺嗰度做過(一個鐘)。

當年想試吓學廚移民,佢哋HR約咗我去旺角桔梗試工,係有人工出嘅(最後我無收到)。

咁正常去到一個新工作環境應該會有個老屎忽話你知呢度嗰度係做乜嘅地方啦,點知佢乜都無講擺低一包菜:「搵個角落洗撚咗佢。」

如是者我一路洗一路觀察周圍係點,樓面地上佈滿早一晚嘅紙巾牙籤等垃圾、廚房枱頭有啲食材無包保鮮紙無雪藏就咁擺過夜等等。

之後有條友拎咗包速食意粉去烚,過咗陣聽到佢話:「烚閪咗添!淋撚曬!」但最後除咗比其他同事恥笑之外無事發生,照用。

除咗環境惡劣,做嘢求其之外,佢哋態度仲好撚差,所以一個鐘頭後我就決定走人,我禮貌地同其中一個人講:「可能我唔太適合呢份工作,我會同翻HR講我走先。」點知條MK話:「吓?有得走㗎?」咁我過往都係HR背景,當然就知係可以啦,仲同佢講翻唔好意思係我能力不足以勝任添。

最後佢一句:「走囉!屌你老母臭閪!」送咗我出門口。其實我唔明佢咁勞氣做乜,如果佢再講多兩句我都肯定唔會忍到開佢拖。

自此我成為呢間閪店嘅狙擊手,亦因為呢次經驗,到咗之後跟住個有星大廚學嘢時先知道,大家都係做食物,分別可以有幾大。
雖然同一樣野 分幾個唔同名既餐
不過睇得出佢有誠意
我KEEP住有食
真係好難食,啲staff 態度好撚差,快啲執柒唔該
間野香港郵意老細開 真心影衰黃圈 快撚D收檔啦屌
條友藍絲黎 依到啲人仲屌食物質素而唔係屌個老細真係笑左
邊個唔支持桔梗就係5毛
加息期個個都難涯架啦
依家美國就要你地cut人、減價
等同係公司要「交人頭」
難食到閪
唔洗告急, 低質就執
其實簡單啲做生意既野一買一賣
產品服務值個價
咪大家開心交易
多數黃店產品唔值
就唔係將貨就價
係拎個黃光環扣落個價到照抬
係抵執笠
開post條友盲黃出晒名弱智人仕嚟
收皮啦執梗
咁難食點幫...
見到佢地個FB PAGE,係個POST下面既回應扮到好誠懇。
我已經諗到個老闆已經想出黎屌人,但係比其他人禁住唔比佢覆,谷住谷住咁既樣
你傻左呀?
邊個話俾你注資有股份
叫你乖乖課金咋
屌 原來同一老闆
同一間庇護工場返工
樓主要pin啦

個個去桔梗打咭嘅時候都好想知佢哋有咩用餐體驗

令到佢哋覺得呢間餐廳好到上得story值得曬命
可以告急,但都要show到有誠意先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞