桔梗又告急喇

664 回覆
38 Like 1126 Dislike
「生意好呀!真告急了」
-
今日我們不得已要宣布一次告急了。經歷了兩年多的疫情政策,由第一次暫停晚市後香港飲食業明顯出現嚴重的影響,久久未能恢復,我們以西餐為主軸的亦飽受其中,至今生意額累積下跌達6成。
-
由2019開店至今三年多,我們都一直堅持不賣慘不吐苦不收捐款,但隨著時間日子的消磨,終於都到達今年的淡季,明顯街上人流稀少,晚上8:00後更是空蕩蕩。
-
假如當日夢境中你我都留下過血汗的,在12月聖誕節前,希望能得到大家支持,昐望你回來。令我們一直守護的人、事、地可以廷續下去,多謝大家,祝平安。
-
冬季會保持cafe和晚餐西餐菜單
同時『生日蛋糕』免切餅費,歡迎4-8人晚上訂座
-
堂食營業時間:11:00-22:00
-
桔梗 JIE GENGE.HK
地址:旺角砵蘭街160號地舖(創興廣場後面)
網上訂座:https://s.openrice.com/QrbS0Q8y4W0
餐廳電話:27877328

#告急 #台灣美食 #告急黃店 #桔梗 #桔梗香港 #桔梗燉飯 #桔梗三明治 #hkcoffeeshop #hkcafe #Hongkongcoffeeshop #handdripcoffee #latteart #coffeeart #coffeeshop #cake #活動場地
又少又難食 幫唔落
自己落order
自己執餐具紙巾
啲店員就企埋一邊溝女
跟住收你加一
個感覺好似加一個錢俾左啲店員叫雞咁難受
結業啦
餐廳既野冇死錯人
2022仲玩告急
個老闆由以前雨革開香港郵意呃人錢
到開夾公仔機扮冇經驗響連登搵人教
等連登仔見佢新人個個去佢個場
點知原來一早準備好哂 純扮野黎宣傳
再到開吉梗賣垃圾食物賣到貴一貴啲侍應又西

佢仲想繼續水鳩人
職業騙徒黎
冇價值既野告乜撚野急
我銀行戶口夠告急啦
舊幾水一碟爛鬼意粉
呢間野啲侍應全部都好閪
好老實 都2年幾

用告急去吊命 係無用
以餐廳論餐廳
真係唔撚掂,要打卡大把其他選擇
野食又貴又少份量又唔好食
店員閪到仆街,態度又差
諗唔到有咩可取之處
樓底夠高?
啱啱想開post講
美麗新香港,永遠都告急
香港可以冇民主!
但唔可以冇桔梗!
月餅定中秋單野博人唔記得?
潮食閣幫佢賣月餅年幾都唔找數
俾人屌先話唔見電話冇晒d資料
食咗咁多年人血都要告急,執柒咗佢喇
食過一次唔會再去,食黃店預左貴,都唔緊要,味道差零服務選擇少係死症,仲要收加一,屌你
好少野食 又唔好食個下慘
狗也不屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞