用咗iPhone十鬆年想轉會

282 回覆
119 Like 192 Dislike
唔講以為買iphone送以上產品
唔否認有用家會依賴左apple ecosystem
一般用家iphone+watch+AirPods
用咩機我無意見 係唔明有幾走唔到 唔係講到咁神
啲人當Apple silicon M1無到
到今日都未有一部win laptop 有M1/M2既smoothless而又有佢既續航力

Apple Watch其實都唔差

只係無iPhone咁大影響就當Apple無哂創新
真係,我想講就算用Mac Ipad 我都係當係個另電子產品咁去用,會綁住嘅其實係得watch同iPhone
完全認同你講法 唔知點解買部手機睇到天咁大
講到錢發覺只有用iphone d人先會話窮撚用an
唔同買得起an旗鑑就唔唔起iphone咩 班小朋友真係
但係又個個都關心個2手價果下好笑
理性討論,俾讚
窮先用iPhone啦
8蚊比個whatsapp都屌哂鬼
移民就可以買行貨
好老實講,真係要An 旗艦先會俾到接近iPhone 既體驗,iPhone 既賣點係樣樣都有d但係就唔係話全部都最勁,An 就係因為廠商太多,所以一定要有賣點來突出自己例如:摺Mon, 兩億像素,100倍zoom, 蔡斯鍍膜等等

所以我建議樓主認為可以試下d輕旗艦上手雙修下先,慢慢咁可以轉為主力機用

其實我自己都係雙修緊,但係因為用得iPhone 耐,所以我就算轉左fold 4 都未可以完全脫離ios。
其實an機都得
你岩啊師兄,所以一部iPhone 真係可以解決都好多問題,唔似An 機咁,成日有少問題需要自己諗辦法解決。

但如果要追求新玩意,試下新技術的話,又唔怕麻煩,An 機呢方面係優勝少少
我淨係講iphone 又無話佢ecosystem, 我夠ipad mbp apw airpods齊腳,但iphone 真係行新技術行得慢丫嘛
個o認為,淨係睇airpods 其實xm4 體驗好好多
通常冇 reboot 要你入密碼係因為你 touch id / FaceID 認唔倒太多次,
唔會好似三叔咁 on9 限定 72小時就要入
次次都係我攞部機出來做黑心出行就叫你入密碼
S23應該有驚喜
認真答你 an做得最好真係***整體top1 但新果代S22U用粒發熱燒電U 所以如果肯等就等 唔等就當暖蛋功能
既然係安心機就用0000做密碼算啦師兄
咁無問題
但最緊要其他野岩自己用
見7P 個微距好似好勁
個樣幾順眼
話哂都係一部 z Fold 4 唔想佢俾人執左 0000 就開倒機
fold 同 flip 完全兩個機種喎
最緊要容量夠 不過你預摺機兩年左右就要換內Mon 想襟用就唔好摺喇
用华为
另外搵部垃圾做安心啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞