用咗iPhone十鬆年想轉會

282 回覆
119 Like 192 Dislike
其實人大咗都會嫌煩 唔止女人
尤其個ecosystem好seamless
除非對某方面有特別要求 eg 相機 50x zoom, audio output

以前好多不足要jailbreak搞掂
iOS 7 control center, airdrop
iOS 8 3rd party keyboard etc.
而家iOS已經好好用
回頭是岸
電話本來就係消耗品
哦 傳說呢d 7 /7p
都唔會大問題

係立體勁個d 原神 cod apex 就可能會易熱
但都run 到

我部三星note10 都輕鬆無問題

但主力好打機就唔建議

見人用6p 玩都玩到
老實講, Android 10之後
iOS同Android個基本操作方法都可以好似
(e.g. swipe back就back, swipe上就close app etc)

其實iOS轉Android無咁大既 陌生感
但我就總有啲野唔就手,對我來講最大既位都係airdrop同cross device clipboard
講電話藍芽 我覺得jabra 係ok
但其他就好麻麻

你有無朋友用三星?我朋友配bud pro 話係清晰既
但我自己就無試過

利申:13pm airpod pro+xm4 都有
3. iphone有時都會,用唔知幾多日,又無boot過機,著mon都要你入密碼
好似48 hours
年年都2月3月先買到
咁點解要買
除非你唔打機;基本上好多game ,真iPhone user 會綁game centre 囉
PIXEL7
啱啱轉會 由12pro轉flip4
開心使用中
Flip又有幾創新姐咪又係放大個mon
過多排你會轉返返黎。
我都用咗10幾年iPhone ,宜家有12 Pro Max同14 Pro Max.
前幾個月買咗部pixel6,係好用但都係冇iPhone咁好。

要買買Pixel,其他好多都麻麻哋
我地Sony有黑科技,點夠我地抽

識用手機,一定係用日本匠人之心頂級黑科技專業級攝影手機王中之王Sony Xperia,我哋仲連續幾屆拎咗全球極具認受性嘅設計金獎!我行街一拎部電話岀黎d女即刻濕哂
我直接用Sony Xperia 嘅自帶發熱功能,幫佢地整返乾條褲仲俾人讚我呀係暖男,事實啲熱力係喺我部電話到散發出嚟

iPhone? 垃圾!隨波逐流!係啲凡夫俗子唔識電子嘢嘅人先會用成班就好似被圈養嘅豬咁人俾咩就食咩,食屎都大大聲話好食

唯有係用Android機,兼且係擁有頂級黑科技嘅Sony Xperia 手機先係人上人,傲視群雄!君臨天下

入去睇就知我哋呢班精英幾有實力!
Sony Xperia 偽忠區 (136) - 罪大︰相信 S8 Gen 1 已相當夠用
https://lih.kg/3139268

呢位師兄擅長以專業嘅角度切入同分析Sony電子垃圾嘅美學!職人之心!匠人精神!
公道講句,Sony 5 IV係差個SOC就可以做一部幾唔錯嘅機
https://lih.kg/3133390
- 分享自 LIHKG 討論區[/quote]

貼錢買難受之選
-連尼住 2022
你俾人呃買咗高仿機喇
又真係甚少打機
iPhone多人用, AirDrop send相太方便
唔打原神
佢粒野足夠有突啦
efficiency又唔係特別差
真iPhone user
flip就唔喇,要轉就要轉Fold
手機size平板體驗,諗起都正
比多3年Apple
2025年都唔出折機就一定會轉會
你唔係覺得能耗差淨係影響打機啊下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞