用咗iPhone十鬆年想轉會

282 回覆
119 Like 192 Dislike
由iPhone 3GS 開始用iPhone用到12pro,基本上一出新就買,但近幾年由iPhone X開始覺得換機嘅原因只係因為舊電打柴不如索性換機。

直到換埋12pro直頭覺得係騙局,60hz廢電刮手。

今年睇埋個動態島都係決定轉會,想問andriod機有冇咩推介,想體驗Ldac,相機靚大電機。
pixel 7
怕冇行貨,其實有諗過。
8仔都冇

電話一定要有8達通啦
相機靚 = Pixel 7
大電 = 5000電嗰啲android都ok,不過最長氣都係iPhone Pro Max
LDAC = 一般Android機都有
電子垃圾,22年末用嘅SOC效能比唔上21年頭嘅888
如果終有一日要轉會,應該會等shamesung flip 系列技術進步後+落價
仲要加埋Apple 繼續不思進取食老本
三叔fold 4,玩下摺mon
S23U都係等多2個月
其實有諗過sony 1IV,3.5mm窿外置sim。但聽講會辣手。
等摺moon成熟就可以轉會
依家繼續用部11 pro夠做
我有撚過下,唔係好睇得慣中間條摺痕。
iphone 轉會
班ifanboy 肯定屌你an狗打手扮iphone 用家
等S23Ultra
用 android 如果年年換機就要預左回收屎價要比更加大舊錢換機
唔年年換機就預左部機係你擁有佢嘅有生之年會出問題

你望下隔離 zfold 個 post ,部機出左一個月已經有兩個人壞 mon
(好過我部冇事)
更正 : 好彩我部冇事
唔知由幾時開始,已經當電話係消耗品,好似真係每年幾兩年就換一部。
唔係掛,咩原因。
基本上呢2年an機都係咁,要等新cpu先得,等2023先好轉an
華為幾好用
用左幾年
用左十幾年應該有好多嘢綁死左喺iOS
真係咁易轉到
我部 14pro max 冇事喎
SONY PRO I囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞