[KPOP] K-POP 2022討論區 (52)

1001 回覆
2 Like 20 Dislike
【突發】BTS疑似抄襲MIRROR新歌封面?!痴哂線!!!
https://lih.kg/3174166
Assemble!
有瀏海既LE SEX恩採幾正式喎

我覺得會係文泰一! 佢好啱樹懶,巧Q
忙內
覺得佢變咗樣
係咪入過廠嚟
雖然知韓國白花有唔同意思
但係呢張嘢加埋個title成個feel好似追思會咁

ALICE SOHEE
算唔算抄襲就見仁見智啦,我就覺得未至於
嗰啲字體大把人用過差唔多,恐怖元素就部部恐怖電影都有,所以唔好講到好似係key獨家
而且人哋個專輯mv都未出,可能個封面完全唔一樣,純粹個底色差唔多同嗰一兩個teaser scene差唔多就已經話人係抄襲

重點係,sm作為一個大公司,但自己嘅抄襲爭議最多,宜家就算真係畀人抄都唔抵幫。自己抄開人仲有面話人抄你
就算個專輯係key自己一手包辦嘅,明知間公司有抄襲黑歷史都仲留喺間公司出專,點解會覺得自己真係俾人抄嘅時候間公司or其他人會幫你呢?講到自己有幾專重原創,留得喺sm俾人抄都係自己攞嚟
每次見到邊個團抄sm真係得啖笑,你話yg俾人抄都會幫下手,你抄sm分分鐘sm下次抄返你
李彩演今鋪真係要多謝你哋幫佢宣傳,本身我都唔撚知佢出道
講到key準備咗本專輯咁耐,咁有冇諗過李彩演都準備咗佢本出道專好耐
gasoline 30/8先出,你真心覺得李彩演本專輯一個月內就準備好?
sm出名抄襲,key真係咁專重原創咁佢仲留喺sm做咩?咁care自己嘅版權就自己開公司自己出啦,咁多年shinee又唔係賺唔夠錢開
邊團fan,respect
抄sm就即刻有人出嚟
最近睇第二個世界覺得金璇猷都幾得意
不過見到原來CLASS:y係under MBK
即刻覺得呢團好易會出事
呢個小妹妹好似幾勁下 14歲自己一個同成班前輩玩競演節目 交出嚟d舞台都幾好 14歲嚟講真係超班 Respect
張元英13歲超晒班
尋日見到嗰啲抄襲po都廢撚事睇
penpen哥無啦啦跳出嚟寫篇文我先睇下
原來又係啲弱智抄襲爭議,真係邊家粉絲多啲就邊家贏
sm抄人啲粉絲就話係借鑒,其他人只係少部分相似就即刻出嚟屌鳩人,雙重標準到
重點係李彩演本專輯都未出,兩隻色幾個字就已經話人抄襲,上面有新圖出咗已經完全唔一樣啦,sm盲粉又炒車
我respect key本專輯,但咁快跳出嚟屌鳩李彩演wm真心唔公平
佢唱到歌咩
爸爸教佢唱Case 143
CLASS:y兩個忙內一向超班
有無Felix寶寶gif
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞