花蓮六日五夜毒撚之旅

167 回覆
18 Like 1 Dislike
黎緊八月去,住車站附近係咪會比較方便?
黎緊八月去,住車站附近係咪會比較方便?

車站附近搭車方便,食野冇咁多選擇,我個陣住市中心,要去車站就搭的士去,都係90蚊台幣
諗住去花蓮9日hea遊,book唔book8日係花蓮住好 定係4日花蓮4日台東宜蘭
諗住去花蓮9日hea遊,book唔book8日係花蓮住好 定係4日花蓮4日台東宜蘭

如果淨係花蓮市 8日應該冇咁多野玩
住花蓮記住揀間有單車比人踩既

基本上冇人會行路,巴士唔洗預會搭到

同場加映花蓮夜市唔知乜乜現場會
竟然有盧廣仲,係有d驚喜
不過如果係one ok rock,應該會痴晒線咁跳上前 (ff中)

識貨 等緊佢地黎香港
有冇巴絲住過咩hostel或者民宿推介?

純碎想hea下
咁花蓮去綠島 宜蘭 台東鹿野遠唔遠
有冇巴絲住過咩hostel或者民宿推介?

我住過兩間都唔錯,一間係花蓮近來背包客棧,另一間係花蓮後背包民宿。
兩間老細都好好人好好吹,好樂意教你點plan行程同埋介紹有乜好食;而且好平,大概350-400 台幣一晚,房都算幾乾淨(可能個人要求低
但要注意既係兩間個廁所望落都幾污糟 ,可以上booking望下 同埋花蓮後背包離市區都幾遠,大概要行20-30分鐘先到黃金三角個商圈,搭的士大概100台幣

純碎想hea下

花蓮最多玩到3日 一日太魯,一日縱谷線,一日玩溯溪/賞鯨
台東未去過,但聽民宿d人講台東交通好唔方便,景點之間都隔幾遠同無巴士去,要包車遊
黎緊去花蓮九日,仲未分配好時間
想問下花蓮去台北會唔會好內?

巴打 我都去9日窩花蓮
邊日呀?

純碎想hea下

花蓮最多玩到3日 一日太魯,一日縱谷線,一日玩溯溪/賞鯨
台東未去過,但聽民宿d人講台東交通好唔方便,景點之間都隔幾遠同無巴士去,要包車遊

多謝你
不過我覺得係民宿周圍行下,踩下單車已經足夠hea一日,我鍾意比較hea玩

2個鐘好似 400台幣一程 班次都算密

巴打 我都去9日窩花蓮
邊日呀?

八月十幾

巴打 我都去9日窩花蓮
邊日呀?

八月十幾

8月16
想問下有無詳細資料?
黎緊會去 想搵d特色地方去下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞