花蓮六日五夜毒撚之旅

167 回覆
18 Like 1 Dislike

係飛的去機場嗰時見到
諗左幾日都唔明點解d雲會圍住嗰山頂
到底係座山真係咁高,又咁啱次次都有雲係隔離
定係真係有得解呢

上次一個人由火車站行去機場,需時1 小時,睇到日出的花蓮

行一個鐘會唔會太有耐性

行一個鐘會唔會太有耐性

我半個鐘都出晒汁
不過冇咁曬都ok

啱啱食左巴打推介既老爹餐館
嗰牛肉麵很的確有d料到
嗰味夠濃,但唔會太過份,要係咁飲水嗰款
而且又唔多人,乾乾淨淨,坐得幾舒服
就算係遠少少都係值得

睇樣已覺得應該幾好味
突然多左好多post
follow up
惹蓮個海邊真心冇得頂
惹蓮個海邊真心冇得頂

只要夠好天,嗰海唔會差得去邊

行一個鐘會唔會太有耐性

本來想搭火車去北埔站,但車票賣晒,所以就清晨呼吸下台灣清新空氣行路去,睇下日出同農田

之後就行哩個砂卡礑步道
靚就係幾靚,但真係差d就爆頭
因為樓底真係矮到要烏低身先過到
之後有幾熱?你睇下隻狗就知
成隻死狗咁

如果高大真係會頂頭,我去到尾都見到砂卡礑隻狗,聽檔主講隻狗同山豬打架,攪到不良於行 ,最後仲食咗串燒山豬香腸先走

行一個鐘會唔會太有耐性

本來想搭火車去北埔站,但車票賣晒,所以就清晨呼吸下台灣清新空氣行路去,睇下日出同農田

區間車都會冇位?
偏食都OK,不過係花蓮黎講有D貴

聰油餅聽講藍車同黃車好味,不過個陣落雨,冇去到食

行一個鐘會唔會太有耐性

區間車都會冇位?

我搭早上8點機,5點個班車無位,下一班車已經係7點,所以無得搭
正評

行一個鐘會唔會太有耐性

區間車都會冇位?

我搭早上8點機,5點個班車無位,下一班車已經係7點,所以無得搭

點解唔試下call的士?

蔥油餅真係無食過唔可以話自己黎過花蓮
因為除左公正飽子既煎餃性價比高,蔥油餅真係無得輸

行一個鐘會唔會太有耐性

區間車都會冇位?

點解唔試下call的士?

區間車好似冇劃位,上到去好似地鐵咁有位就坐,冇位就企

蔥油餅真係無食過唔可以話自己黎過花蓮
因為除左公正飽子既煎餃性價比高,蔥油餅真係無得輸

唔好咁啦
下次都係唔好夏天去,夏天成日都落雨
巴打係咪聽日走

係呀,今晚應該會落巢吧飲下野
重有大地明信片未寫

聽日要勁撚早起身

花蓮機場通常要早幾多到?

如果坐8點20機,你可以7點先坐的士.
因為佢地早25分鐘先會關check-in.

利申:花蓮讀書

黎緊可能會一個人去花蓮 未決定
到時搵你食飯得唔得?

原本諗住爬住獨木舟咁睇日出
點知我地手腳太慢,未落手都已經日出
唔知係唔夾,定係我智商有問題,成撚日都爬到z字形咁去
慢到要開追悼會,差唔多嗰個上晒岸等我地

我都有爬獨木舟,日出好靚,海好清!
唔關事架,佢地用個D獨木舟係難D爬直線架,因為闊D穩定D
利申:係香港有爬開
花蓮租電動車好定單車好?
電動車要唔要車牌先租到?

電動車唔洗牌都得
不過我一個人去,所以都係拼車方便d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞