花蓮六日五夜毒撚之旅

167 回覆
18 Like 1 Dislike

聽講哩間柯仔煎係最好食,所以就慕名而來
不過飛的黎嗰時都有段故
就係嗰司機聽左我up十尻幾次都聽唔明我up咩
因為我就咁將嗰柯廣東話意加多d r音,就當係國語
結果俾嗰司機恥笑足成程

食左 好多人食 我自己覺得一般,但比大部份好食

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

想試後小小 果個 餃子 不過 好多人又係 打算過幾日試

係咪公正餃子?

炸彈蔥油餅
鵝肉先生
無食過唔好話自己去過花蓮

鵝肉先生真係好正,本身都冇諗住食,有一晚落雨,間野又近民宿就去試下,真係好正

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

係咪公正餃子?

炸彈蔥油餅
鵝肉先生

鵝肉先生真係好正,本身都冇諗住食,有一晚落雨,間野又近民宿就去試下,真係好正

見巴打咁講,原本驚d鵝毒都今晚照去試下

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

係咪公正餃子?

炸彈蔥油餅
鵝肉先生

見巴打咁講,原本驚d鵝毒都今晚照去試下

鵝肉加埋佢個汁真係 諗起都想去多次

原本諗住爬住獨木舟咁睇日出
點知我地手腳太慢,未落手都已經日出
唔知係唔夾,定係我智商有問題,成撚日都爬到z字形咁去
慢到要開追悼會,差唔多嗰個上晒岸等我地
太魯閣最正一定係要入埋水濓洞
樓主係邊到住

利申:上月尾先去完 一樣毒撚遊但好free

住國富路嗰邊
點free法先
我都想見識下

國富路 附近好似無野行 有野食多
Free到可以行哂半個花蓮市 你試下

翻到民宿無耐就去左睇鯨魚,真係攰到想唔去
鯨魚就睇唔到喇,海豚就有唔少
見佢地係度表演是羅莽回旋,羅莽360,280,任意翻騰,未逢敵手
不過回程嗰人訓到釣魚咁,真係有鯨魚都唔知
睇來幾得意
曬到有小小中暑真係
曬到有小小中暑真係

我第二日已經曬傷左

真係幾好味,唔洗點醬都夠味
最正係有一人份量,咁就唔洗驚食唔晒

唔洗點醬都夠味,但點醬係另一種味,有D似燒鵝味

btw,市中心附近有咩地方好行?
夜市已經行過一次,有d唔想再行

夜晚冇乜好行

夜晚冇乜好行

第一日去到行左陣就走
依家食完鵝肉又未肚餓,都唔去邊好
上面果碟應該幾好味
飲埋啤酒就一流
上面果碟應該幾好味
飲埋啤酒就一流

訓得三,四粒鐘,重要體力消耗咁多
所以都係無飲到

最後去食晚飯之前,去左文創hea下
比相象中無咁多野睇
但勝在有冷氣同地方坐下
睇怕哩d文藝地方都係唔啱我哩d老粗
最後貪就腳就去左食台北牛排
叫左6成熟,放得落口就算,食翻d肉補充下體力
同係it's fucking raw就得
上面果碟應該幾好味
飲埋啤酒就一流

訓得三,四粒鐘,重要體力消耗咁多
所以都係無飲到

我旅行都只會飲少少就算
辣野除非明知第二日冇特別行程先敢食

follow up 中
btw牛扒唔錯丫
非中国牛,好似係
btw牛扒唔錯丫
非中国牛,好似係

係咪中國我都未必食得出
事關純粹哩餐想攞d營養,牛嚼牡丹

尋日玩完獨木舟哩d體力消耗既活動
今日就決定輕鬆d,拼車遊下東海岸就算
所以睇怕今日睇到既全部都係海,海,海,同海
話說同車計埋我有5個人,3個上海,1個台灣
咁食晏當然會傾下偈喇
之後台灣人就話佢地d電視成日都只係會報台灣當地新聞,無咩國際新聞
我就忍唔住講,就係因為咁,我地先會知台灣咁多風化案,重會幫你地每個地方計分tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞