花蓮六日五夜毒撚之旅

167 回覆
18 Like 1 Dislike
上年去4日 4日都落雨
連個海都睇唔到

我去個陣都係,唯一一日冇落雨就去左太魯閣,清水斷涯同七星譚
機票幾錢

來回加埋一千左右

之前睇過冇咁平
結果返台北算。
劉個名先

第二站就係哩個燕子口
睇見d山咁高咁近都有d淆青
一個唔小心跌舊石落黎就係咁先
不過講最驚既話
都係猛大嗰口,望上去讚嘆大自然既鬼斧神工既時候
上面有燕子痾屎落我嗰口

我上年自己去個時好想去呢到
但趕唔切

5月尾個陣去左,太魯閣好正

好想再去
個時花多d時間係台東 係花蓮冇咩點停留
上年去4日 4日都落雨
連個海都睇唔到

我去個陣都係,唯一一日冇落雨就去左太魯閣,清水斷涯同七星譚

我今日都係哩個行程
同機wo巴打

你會唔會係坐係我後面嗰3位人兄其中一個?

唔會,我差唔多最前,毒撚一個黎

有無興趣今晚落bar飲野?

唔啦 好多野都仲未睇
個清水 真係靚

夜晚除左夜市重有咩景點?

之後就行哩個砂卡礑步道
靚就係幾靚,但真係差d就爆頭
因為樓底真係矮到要烏低身先過到
之後有幾熱?你睇下隻狗就知
成隻死狗咁
同機wo巴打

唔啦 好多野都仲未睇
個清水 真係靚

文創好似開到9點
同機wo巴打

唔啦 好多野都仲未睇
個清水 真係靚

文創好似開到9點

夜晚我都係出去食個飯買d野返民宿食就算
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/12/190223_3ddbdfbe30e5a454239e070110e1eacc.jpg[/img]
最後去埋嗰七星潭埋尾
真係曬到左線
睇晒死個灘都無咩靚女,有d失望
希望今晚去夜市會有機見到
過癮

最後去埋嗰七星潭埋尾
真係曬到左線
睇晒死個灘都無咩靚女,有d失望
希望今晚去夜市會有機見到

聽講哩間柯仔煎係最好食,所以就慕名而來
不過飛的黎嗰時都有段故
就係嗰司機聽左我up十尻幾次都聽唔明我up咩
因為我就咁將嗰柯廣東話意加多d r音,就當係國語
結果俾嗰司機恥笑足成程

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

食左 好多人食 我自己覺得一般,但比大部份好食

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

想試後小小 果個 餃子 不過 好多人又係 打算過幾日試
樓主係邊到住

利申:上月尾先去完 一樣毒撚遊但好feel
樓主係邊到住

利申:上月尾先去完 一樣毒撚遊但好free
樓主係邊到住

利申:上月尾先去完 一樣毒撚遊但好free

住國富路嗰邊
點free法先
我都想見識下

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

係咪公正餃子?

不過飛的黎嗰時都有段故
結果俾嗰司機恥笑足成程

我到依家都重等佢上菜
巴打重有無好西推介?

係咪公正餃子?

炸彈蔥油餅
鵝肉先生
無食過唔好話自己去過花蓮

嗰柯仔煎係唔錯,係嗰汁有d「葛」喉
至於公正餃子嗰煎餃唔講,剩係今日都食左三次
陣間三點重要去玩獨木舟,真係唔知訓唔訓好
租架單車or電動車沿海邊踩好撚free 過馬路要小心不過
租架單車or電動車沿海邊踩好撚free 過馬路要小心不過

睇天文台哩幾日有機落雨,所以都係唔打算租

嗰柯仔煎係唔錯,係嗰汁有d「葛」喉
至於公正餃子嗰煎餃唔講,剩係今日都食左三次
陣間三點重要去玩獨木舟,真係唔知訓唔訓好

個陣都想去玩獨木舟,不過落雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞