花蓮六日五夜毒撚之旅

167 回覆
18 Like 1 Dislike
話說同車計埋我有5個人,3個上海,1個台灣
咁食晏當然會傾下偈喇
之後台灣人就話佢地d電視成日都只係會報台灣當地新聞,無咩國際新聞
我就忍唔住講,就係因為咁,我地先會知台灣咁多風化案,重會幫你地每個地方計分tim

真係講左出口?

真係幾好味,唔洗點醬都夠味
最正係有一人份量,咁就唔洗驚食唔晒

唔洗點醬都夠味,但點醬係另一種味,有D似燒鵝味

btw,市中心附近有咩地方好行?
夜市已經行過一次,有d唔想再行

夜晚冇乜好行

第一日去到行左陣就走
依家食完鵝肉又未肚餓,都唔去邊好

鵝肉先生真係超正 超級好味
我覺得花蓮鐵三角呢個位D野食仲多仲好味過夜市個到
話說同車計埋我有5個人,3個上海,1個台灣
咁食晏當然會傾下偈喇
之後台灣人就話佢地d電視成日都只係會報台灣當地新聞,無咩國際新聞
我就忍唔住講,就係因為咁,我地先會知台灣咁多風化案,重會幫你地每個地方計分tim

真係講左出口?

當然有講喇
台灣朋友只有無奈接受

夜晚冇乜好行

第一日去到行左陣就走

夜市又人多,又無咩位坐

夜晚冇乜好行

第一日去到行左陣就走

夜市又人多,又無咩位坐

夜市麻麻地,台北個d好味d又多選擇,所以食左一晚就冇再去食

其中一站就係去左石梯坪
唔知點解會無端端有座小丘係度
正所謂欲窮千里目,更上一層樓
咁爬完就以為會睇到好多野喇
屌,都係一望無際既海

講過癮既話,都係地下嗰啲坑
成個水箱咁款有魚游黎游去

夜晚冇乜好行

第一日去到行左陣就走

哩個真,唔係有日有盧廣仲,我都未必會係嗰度咁耐

聽講話有個新既玻璃棧道
見咁過癮就梗係去喇
點知去到真係屌一聲叫出來
原來條棧道都唔撚係架空,望落去都唔撚係萬丈深圳咁款
難怪第一日開就有人整爛塊玻璃
一個字:伏
二個字:大伏
三個字:好撚伏

不過哩種中伏既感覺
都唔夠開心農場隻浣熊咁絶望
你睇咁憂鬱既眼神,成個朝偉咁款,就知咩事
好心就俾嗰伴佢喇

其中一站就係去左石梯坪
屌,都係一望無際既海

有冇阿婆

其中一站就係去左石梯坪
屌,都係一望無際既海

有冇阿婆

無遇到呀,有會點?

尋日翻到市區就叫拼車司機車我去哩個蔥油餅
結果司機就帶左我地去哩間
一咬落去真係不得了,嗰種咸香應該係我成世仔都未試過
所以我食完去左便利店坐陣,再行翻去買過
後來先知前面嗰間係再好食d
今日有機會再去試下

之後就行左去巴打講過,係時光1939附近既特色咖啡
可惜去到先發現無開門
唯有今日有時間再去睇睇
跟住就去液香偏食
還可以,無想像中咁好食
去完台北 今日最後一日番花蓮 聽日走啦
去完台北 今日最後一日番花蓮 聽日走啦

enjoy every minute
今日飛花蓮 本身有野做 而家突然要係花蓮留多4日 個四日既酒店同行程完全未諗 諗住人地去邊我去邊 有冇巴絲同行?
今日飛花蓮 本身有野做 而家突然要係花蓮留多4日 個四日既酒店同行程完全未諗 諗住人地去邊我去邊 有冇巴絲同行?

留名,8月帶老母去
就快冇晒台幣
就快冇晒台幣

我都得翻一千台幣,睇黎都要㩒多少少錢

去拼車玩喇,幾過癮
970台灣花蓮縣花蓮市國民九街57號老爹餐館

首推呢間野 牛肉麫 勁 好 食
推薦王記茶鋪

今朝都係晨咁早去左玩哩個溯溪
其實一開始都唔知係d咩黎
真到落場打真軍先知原來係爬山澗,玩下跳水
係咁熱既情況下,浸住冰涼既水真係好撚爽
特別係我d皮膚已經曬傷左

不過爬去高處跳水真係有d難度
好幾次爬到一半就冼左落黎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞