Kanye West 穿上「white lives matter 」出席時裝周,引來多名名人不滿及離場!

262 回覆
1580 Like 12 Dislike
講得好
heterosexuals lives matter
white lives matter
Male lives matter
可摸耳唔好歧視啲正常人
邊到有人放大黑人行為嚟講。。睇stat都知黑人犯罪率係高啲
離場個班係咪歧視 Kanye West?
係咪歧視黑人表達既權利?
d 左膠唔肯接受人意見
共產黨咁撚樣
我幾時有屌黑人

但係事實上依家黑人岐視Asian 都成日有

邊個岐視我就屌邊個,not on race, only on individual
共產咪極左
即係黑人仔命就係命
白人條命就唔係命
死黑鬼真係抵撚死
咪抽水樣樣都blm 變相逆歧視囉
個別白人都成日用ching-Chong黎歧視亞裔但右膠右癌唔知點解剩係針對個別黑人行為,然後放大佢話所有黑人都係咁
Kanye走得太前
即係逆向racist啦
值得商榷,我睇過數據係白人犯罪率高過黑人
佢講過BLM運動已經變左質
好多人拎黎斂財拎著數
著WLM純粹係串果班人

講真呢單野都幾轟動
本身Kanye West成日串Virgil Laboh
Fashion界好多人同佢反晒面
亦都因為佢黑人先敢咁公開講
其他人講死撚左了
隔離屌到飛天, 想知佢地有冇得揀, 係咪都一樣

屌你老母又話罷睇陳奕迅,個網咪又塞入唔到
https://lih.kg/3170212
Based on data compiled by the FBI’s Uniform Crime Reporting (UCR) program, it found that while Black people make up 13% of the U.S. population, they were 33% of persons arrested for non-fatal violent crime (NVC), which includes rape, robbery, aggravated assault, and other assaults.

https://www.prisonlegalnews.org/news/2021/jun/1/us-doj-statistics-race-and-ethnicity-violent-crime-perpetrators/
新移民依家係香港一等公民呀
Ching訓左幾耐
所以咪更加唔應該blm囉

傻鳩
有白人敢講咩
如果要平權
黑人應用all lives matter 而非black lives matter
All lives matter就係想要一個所有race平等既社會
白人著死硬
不過佢係黑人
咁如果黑人講alm 或白人幫黑人講alm 呢
講到己blm都係比黑人想包裝成一個係呢個社會拎到好處既口號
你真係一個想幫黑人平權既黑人/白人 講alm先係正確
yellow呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞