Kanye West 穿上「white lives matter 」出席時裝周,引來多名名人不滿及離場!

262 回覆
1580 Like 12 Dislike
無可能
當日blm嗰陣,講all lives matter既全部被標籤為racist。話咩白人至上既先會咁講
咁D人離場本身系咩意思先
知唔知咩叫反向歧視呀首席白卡左膠
過份偏袒以往弱勢嘅群體(支那狗)而忽視原本有優勢嘅人(香港人

宜家黑人係美國係人都知道係有優勢嗰邊
過度政治正確而唔係平權
無論係公開談論政治嘅尺度 定係入學收分 黑人都係越嚟越有優勢
反而利用歷史弱勢拎個別例子叫black lives matter

事實宜家香港本地人先係比人壓迫嗰邊 啲政策全部都親中同支那人
邊撚到係all lives matter呀
回歸之後一直都係支那lives matter
真正受壓迫嘅人叫香港人反抗有咩問題

美國人叫White Yellow lives matter有咩問題?但係美國左膠咩反應呀?
只不過係政治唔正確咋嘛

好心你條不學無術嘅柒碌白卡 睇多啲新聞 擴闊下政治觸覺 先再用你啲一知半解嘅思維鳩up啦
NLM
蚑畜大把笑料喎,暖心添呀邊有人咁低eq走左去
Kanye west好有藝術家性格
Who the fxxk cares
You aint black
無知真係唔洗講俾全部人聽⋯⋯

利申swiftie
左膠hang機
其實見到white lives matter三隻字有乜好嬲?
美國Matt Leung
Respect
中国人呢啲擺明係殖民同化。。。
而且中国人條命喺香港貴過本地啦
blm到可以周圍搶野,直頭係支持罪犯咁
班左膠Hang哂機
All live matters / white live matters先係真正有問題,忽然咗黑人被歧視嘅歷史,同埋美國社會直到而家都存在嘅歧視

右癌右膠成日話人逆向歧視佢,其實只係美化自己歧視某d群體嘅藉口;右癌右膠又會話所有野都要政治正確,其實只係佢地自以為是。

至於香港人,唔少成日走出黎歧視新移民同外傭(連登都好多),睇到其實唔少香港人壓迫緊其他弱勢

所以你都係攪清楚先出黎討論
blmo
加埋only
歧視黃種人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞