Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入

1001 回覆
68 Like 32 Dislike
支芯淘寶買平幾舊. 當然去番philips淘寶旗艦店買.
個app條bar會跳返去最左 (150個位)
但實際出水就得110
本身都唔覺唔準
沖bb奶粉果陣先睇倒
用左就黎一年 初頭開得越熱/啲水喺淨水箱隔夜就會有啲怪味 用用下無左(定個口習慣左?)

另外 記得岩岩開機用時 啲水有蒸餾水咁既級數 仲有少少清甜 但用用下都無咁勁

希望年尾換完新filter 會有返呢浸靚水味
中間有d角位用到生青苔 勁難洗
我對呢部有興趣,但我一直有個疑問
我倒啲生水入水箱,之後我揀60度/ 95度水,
佢即熱即出,咁係咪即係其實啲水無上過100度無真正滾過?
定佢濾芯過濾已經取代咗煲滾殺菌呢樣野?
咁先唔質疑佢係咪真係filter曬啲有害/雜質

咁佢都幫你過濾曬 個啲都已經係乾淨水 係爭你要既熱度啫?
我淨係答到你其實每次入去個Apps想set水量溫度嘅時候佢每次都會還原咗
本身佢個ro濾芯就會過濾咗啲雜質同細菌
之後再加熱返去你揀嘅溫度

2條友用
大家都係差唔多時間買
唔睇返都唔知用左差唔多一年
用緊 ADD6811 但係未壞,冇得換住
你喺度嘅
睇錯咗利物浦
出返去先
唔使煲水太方便
係可以嘅
Add550
Add553
成支結構係一模一樣,只係差一張晶片
如果你用add550 就用唔到手機Apps監察。
同埋我一日都飲幾多水下所以煲水真係好麻煩
巴打你都係用緊6911+550咁玩?
咁即係add6911L 連到wifi 都同add6911 有差別?

利申:6911
岩岩買左呢部 但佢個100度出水試過拎溫度計測過實質得80幾度屋企人想沖茶屌晒鬼
HKTV快好多,水貨550都係500有找,第二日送上門
馬雲嗰邊快極都成個星期
我部個輕觸式好唔靈敏
又成日自己㩒到制咁叮叮聲
佢官方介紹佢講到明新呢部可以共用到550
舊嘅話就提都唔提
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞