Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入

1001 回覆
68 Like 32 Dislike
咁6911L個L有乜L用
可以百搭濾心?
L係新型號
取代咗冇L嘅6911
可以共用兩款濾芯559/553
但係冇咗6911嘅感測放咗個杯嘅功能
呢個型號特別少少 屬於個別例子
係550同553
成日出錯字
百老滙
你咁講好撚驚
上面都有幾個人話壞過機

6920 tb $3100真係好吸引
第一次消費券買咗黑金目前用咗年幾+換過一次芯
對比當時仲有平少少嘅白色版(依家見到有灰色版,同埋其他款):

WiFi 功能唔常用,內置4種溫度啱啱好即刻飲/暖暖地飲/沖粉/煮麵

轉盤換水好實用,我一日起碼入兩三次水
上面講到水箱廢水要倒,我基本上無理過,佢響+著缺水燈就倒水入水箱
如果出水燈著紅燈我先拎走水箱+一鍵排空

投訴嘅上面都講過,熱水出得慢疾疾下、滴滴仔、彈水,但始終係件唔錯嘅家電,慳咗攤涼水嘅時間-›飲多咗水
包裝箱厚唔厚? 驚落到黎散晒
有無link?想要按摩器
停filter應該就唔會嘅
話晒都係最賺錢嘅損耗品
有冇壞到
近來有興趣想買6915dg,師兄用落感覺如何,聽sales講出水會快d過6910
我冇用過其他機比較唔到
但係我覺得佢都唔算慢
如果較90度熱水 基本上10秒可以裝滿200ml
不過都係會有彈水嘅情況出現

而家應該無晒按摩器送
等得既試下等雙11 應該有我呢個價
想要平啲 可以考慮下機 + 額外2枝filter
平過1機 + 額外1枝filter少少
不過 1機+1枝額外 最好 2年之後又有新機出可以換

想買既巴打要留意新機呢隻Filter同舊款唔共用
新呢款係ADD580 / ADD583貴啲
舊款係 ADD550 / ADD553 平啲
有啲吸引,但係又唔鍾意佢有個水壺喺右邊
依家都係$31xx
邊度有咁平?
而家人仔跌左 咪覺得差唔多
6920 無UV 照住個淨水箱 有D雞肋WO
等多兩個月可能會出有uv 版
跟手再出WIFI版 無UV版
再之後出693X前幾個月 出WIFI + UV版?
我都係,第二朝訓醒,接水兜滿曬搞到成張台都係水,想報維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞