送左塊牛扒俾人,人地問我平時係咪切咁薄

215 回覆
677 Like 21 Dislike
真老鳳?
香港人就係小心眼,心多
成隻送啦
早餐扒仲薄呀死鬼佬
小家到
睇咩野煮法wor,3/4吋-2吋都可以,好depends on點整
唔難答姐 你咪hea 9佢話通常去到M7和牛咪切薄D 因為油膩 其他咪厚D囉
的確有研究之處
個個都話要厚切,其實都係追求豪華感
如果另一角度睇,塊牛扒切薄少少嘅話,
塊扒嘅crust ratio會多D,更多焦香嘅外層,理應更加惹味

(假設牛扒熟度控制不受影響)
讚你好刀功又畀你屌
實際係因為其實其他切得歪嚟歪斜,有d太厚,反正覺得送俾佢之前,覺得佢應該唔會介意,所以先俾呢塊佢

我當下係後者,同佢平常心討論,果陣我話it depends, 平時會切厚d, 不過純粹只係切少少佢試,因為我本身都邀請佢遲d黎我屋企食

我本身唔小家,好豪爽,平時d frd食左我好多塊扒我都冇同佢地計過錢,只係我唔想人地覺得我好小家,所以出post問下

人係外國,聽落係有少少kam,但我覺得純粹佢叫我帶去佢屋企一齊交流多d

但多謝你咁認真覆
又冇肉味油香又唔夠,根本worst of both worlds。
真和牛薄切係正路,反正咁多油都唔會燒到個crust出黎
屌到佢反艇 屌埋樓主好人好者送野比支那人
連登仔成日笑人玻璃心,自己就
祝你身體健康
樓主:佢串我
It’s pretty generous for a dog.
答佢: Diu lei lo mo want more? fuck off la
你好似少咗啲嘢
Steak? 呢啲係薄切肥牛諗住俾你打邊爐咋喎
樓豬諗多左 佢明顯只係想討論 其實嗰陣你即刻同佢講返諗住比你試下或者如果真係咁你照答係咪得 人地都係討論下 又唔係笑緊你唔夠大方
感覺上如果係想交流 佢想向你請教
係咪應該會佢嚟你屋企食 用你屋企廚具食材配料先示範到
你帶牛扒嗰去但都唔係用開嗰個廚房㗎餐
外國禮儀要還禮 人地邀請咗你 之後禮貌上你必須邀請返人
如果唔係會無禮貌亦都唔會再約 上門嘅人就要帶枝酒咁
咁下次你請返佢嚟你屋企又叫佢帶牛扒嚟又好奇怪
有冇攞個磅出黎
下次買隻生牛原隻寄比佢
睇咩牛啦,和牛就啊洗咁厚嘅,西冷肉眼厚啲好食啲
你答佢 切咁簿係為咗放上舊飯度做壽司
和牛壽司喎 乜你唔係咁食咩?
送多送少 都係睇對手
佢孤寒你咪孤寒 佢豪爽你就豪爽
第一次送唔清楚對家 我通常豪爽D
btw 你上而下影D扒 但同我地討論厚度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞