送左塊牛扒俾人,人地問我平時係咪切咁薄

215 回覆
677 Like 21 Dislike
忍唔住要分享前人嘅智慧

早幾天經過上水屠房,看見很多牛牛一車一車地被送進去,有很多隻在流眼淚 他們知道很快被人殺...真是很慘!
牛牛是有靈性的,幫人耕田....請大家不要吃牛! 我也已經開始戒...
佢應該想問你係咪成日切到咁薄
想同你講厚切會好食啲啫
你咪話自己唔識,問返佢應該幾厚會好食啲,try it next time囉
智商+ 情商post

鬼佬點會咁小器
可能人地真係想研究厚度呢
其實佢笑你鳩細
平時鐘意成隻牛煎
你又唔講你cut 到幾厚, 我而家慣食厚扒,你塊扒太薄,燒香左兩邊裏面會太熟,好難煎,又唔好以為人地串你小氣, 技術研究啫,我而家慣左慢煮,塊扒大概要切一吋到吋半。頂多二人一塊扒,好過整兩塊薄既
覆佢 you are too fat to eat so much
好明顯係教緊你嘢啦 平時切咁薄 煮俾條女食都唔夠喉啦
升米恩斗米仇
明知人地一家人
就送多幾塊啦
搭單問 香港邊度有厚扒買
this thin thin? you go to HK Garden Restaurant and order and see how thick HK Steak is!!!!
好明顯係好奇,想知你習慣係厚切定薄切咁解,唔好咁小氣
英國同歐洲係有薄切,適合女士食!北美就鍾意厚切
超級市場試食牙依加
係連登咪識囉
都未去過澳洲痴你一餐
咁你實際上係因為送俾佢先切咁簿定平時切開咁簿
其實都係回歸返佢個問題
如果你係後者 應該會平常心討論
如果你係前者 本身小家在先咪聽落un耳
各有各觀點
不過佢請你去食飯又叫你帶牛扒過去煮好似更加奇怪
巴打係咪住外國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞