lihkg首個(?)歐美卡通討論區上線啦

159 回覆
2 Like 2 Dislike
我覺得歐美卡通同日本動畫唔同既係歐美卡通都係用日常做主
1個season10-30集4分3都係日常黎 唔同位滲D世界觀落去 滲D主線相關既野落去 等到季尾/下季先比到比個big picture你
呢個做法睇既人相對輕鬆亦唔會比佢咁快完(你可以話係拖)
又有問題係可能同類既 大家既日常野會有D重覆

不過我又未睇厭歐美卡通 每一套都有唔同貨交 咪繼續睇落去囉
只係我睇過幾套黎9up
有咩啱錯都黎討論下
我發現左D野......

BoJack
Rick and Morty
Gravity Falls
近年三大神作
BoJack每個Season越做越有
GF兩季水準之高更加不在話下
但其實我覺得RM S1比S2好睇

Adventure Time我睇到S6停左
CN啲垃圾播放時間加上D線太長太亂好難追

SU同Star vs the forces of evil一直都想開

另外仲有睇:
Bee and Puppycat (垃圾無得睇新一集
We Bare Bears
同埋我最愛既Daria

Mr.Pickles我覺得好難睇
Superjail都唔岩我口味

bee and puppycat仲有出架?!
BoJack
近年三大神作

SU同Star vs the forces of evil一直都想開

另外仲有睇:
同埋我最愛既Daria

just released a new episode, but need to paid and region restricted
BoJack
近年三大神作

另外仲有睇:
同埋我最愛既Daria

just released a new episode, but need to paid and region restricted

無啦 唯有等
fun fact
metalpocalypse 入面所有演奏樂器既畫面都係跟真實畫出黎
有冇人睇返ben10
South park
最近好鍾意we bare bears
白熊真係好得意

有冇人睇過chowder
工作需要而睇過幾集
幾無聊又幾好笑
不過俾cn cut左嚕
我發現左D野......

竟然係咁
有冇人睇返ben10

ban10又復刻
睇到Ben 10 Alien Force冇睇
只係我睇過幾套黎9up
有咩啱錯都黎討論下

其實我都睇得唔多
依到好多套都唔明
細個睇過幾集winx club
細路女真係會好羨慕佢地
最近翻睇返冇耐睇左6季
無啦啦變左3D唔知做乜鳩
愈黎愈包含啲環境議題都幾正
但係唔好睇

不過呢套野真係小妹妹同絲打先有興趣
我應該都唔會搵到同好
細路女真係會好羨慕佢地
最近翻睇返冇耐睇左6季
但係唔好睇

我應該都唔會搵到同好

細個覺得好睇
呢度應該唔少絲打 根據佢地D口味
mr pickle為左睇linda 最佳女配角
rick & morty其實淺淺咁不斷探討存在主義. 用科學黎包裝得幾好睇
gravity fall賣溫馨. 唔想追
south park d 政治話題睇到有d悶. 始終同自己唔太貼身

我無諗過咁既角度睇rick and morty 你一講就諗起搞到自己dimension世界末日個集
gravity falls輕鬆睇會幾開心 D奇怪野幾過癮

btw gravity fall同rick and morty個制作人係friend黎

https://youtu.be/hWFDHynfl1E
Rick and morty同存在主義
果時睇完條片即刻重睇
細路女真係會好羨慕佢地
最近翻睇返冇耐睇左6季
但係唔好睇

我應該都唔會搵到同好

細個覺得好睇

依家都覺好睇 限頭幾季
後面唔知做乜柒了
有法力既仙子 曉飛
一大班朋友 又有相親相愛既男朋友
又有小精靈小精靈動物
仲有次次比自己打敗既壞人得閒出黎比我同朋友撚下
係每個女仔細個既夢想
rick & morty其實淺淺咁不斷探討存在主義. 用科學黎包裝得幾好睇
south park d 政治話題睇到有d悶. 始終同自己唔太貼身

我無諗過咁既角度睇rick and morty 你一講就諗起搞到自己dimension世界末日個集

btw gravity fall同rick and morty個制作人係friend黎

果時睇完條片即刻重睇

我都想睇一次
we are all Jerry

果時睇完條片即刻重睇

wisecrack

果時睇完條片即刻重睇

我都想睇一次
we are all Jerry

但起碼jerry開心
gravity falls 神作不解釋
2年前追 真係好撚正
不過冇一個fd推到坑
有咩正得過睇gravity falls搵謎題解mystery
細路女真係會好羨慕佢地
最近翻睇返冇耐睇左6季
但係唔好睇

我應該都唔會搵到同好

細個覺得好睇

既然你講到Winx Club
唔爭在講埋Code Lyoko哩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞