lihkg首個(?)歐美卡通討論區上線啦

159 回覆
2 Like 2 Dislike
最近好鍾意we bare bears
白熊真係好得意

話時話呢套我都有興趣睇喎!

但係真係唔夠時間睇...

Youtube有 10分鐘一集左右
通常都係食飯個時睇
BoJack
Rick and Morty
Gravity Falls
近年三大神作
BoJack每個Season越做越有
GF兩季水準之高更加不在話下
但其實我覺得RM S1比S2好睇

Adventure Time我睇到S6停左
CN啲垃圾播放時間加上D線太長太亂好難追

SU同Star vs the forces of evil一直都想開

另外仲有睇:
Bee and Puppycat (垃圾無得睇新一集
We Bare Bears
同埋我最愛既Daria

Mr.Pickles我覺得好難睇
Superjail都唔岩我口味
mr pickle為左睇linda 最佳女配角
rick & morty其實淺淺咁不斷探討存在主義. 用科學黎包裝得幾好睇
gravity fall賣溫馨. 唔想追
south park d 政治話題睇到有d悶. 始終同自己唔太貼身

gravity falls係賣解謎囉
癲到班fans現實都走去玩treasure hunt
Adventure time同小馬完,希望2017快啲播

adventure time唔係播左last season啦咩?

點會啊
啲伏線都未完
最後一集停個位根本就係會有下一季

AT will end at Season 8.
AT等到頸都長
以前開始睇嘅歐美動畫係海綿寶寶等Nickelodeon作品
Disney嗰啲都有睇 不過CN作品就冇乜點睇
最近好鍾意we bare bears
白熊真係好得意

話時話呢套我都有興趣睇喎!

但係真係唔夠時間睇...

Youtube有 10分鐘一集左右
通常都係食飯個時睇

we bare bears都好好睇
最近cn都出左好多8至10分鐘一集既小品動畫
Adventure time同小馬完,希望2017快啲播

adventure time唔係播左last season啦咩?

點會啊
啲伏線都未完

係,到第8季就會完,到時都唔知有乜野動畫可以取代到AT
好感動
lihkg既動漫台係多元化唔似高登動漫台咁一直都只係講日本動畫見唔到歐美動畫既蹤影
有人開啦
入宅係Rick and morty
之後睇Simpson
而家睇緊South Park
South park好鬼好睇

https://www.youtube.com/watch?v=7ecYoSvGO60
好想知你地點入手呢D咁多集數既系列

rick and morty s3我等得好苦呀...

直接睇最新果季
睇得多 知道d人物關係就冇問題
二套都係由最新果季睇得最舊

點會啊
啲伏線都未完

其實AT個重要性係同regular show revive左當時低沈既CN
而且帶起咩年齡都可以睇歐美動畫呢個trend
但其實近幾年AT已經無早期咁popular
大部分人都轉曬重心去睇GF / SU / R&M 等等

真正需要擔心既係CN
隨住Regular Show完結,AT就完,SU、Gumball都有計劃最多做多1-3個seasons
CN再無咩Original野擔到大旗
well,TTG囉 不過口碑垃圾係人都知
PPG reboot走TTG style比人屌到化
好多人講緊CN再咁落去只會步Nick記後塵
淨係識食spongebob老本
Adventure time

South park

Simpsons
好感動
lihkg既動漫台係多元化唔似高登動漫台咁一直都只係講日本動畫見唔到歐美動畫既蹤影

叫人睇歐美動畫 正常情況下用迪士尼/時代華納嘅作品推人落坑
不過睇咗咁多集紫悅 用佢推人落坑效果會意想不到
Mr.pickle明明就好正
睇阿爺比佢撚狗咁撚笑死
Btw先第三集未見識到linda先係真大佬
好感動

不過MY LITTLE PONY 需要一定既恥力
但AT 好岩青少年入門,而Mr.pickle就好岩大人入門
介紹幾個歐美卡通YouTube Channel比大家:

Lewtoons
PhantomStrider
Pieguyrulz
RebelTaxi
TheMysteriousMrEnter
呢幾個主要做review,新舊番都做

最近sabersparks講CN, Nick同Disney既What's Ruining系列都幾好睇

ChannelFederator (呢個唔介紹啦
thenextbigthing
vailskibum94
呢幾個主要做Cartoon facts, fan theories
好感動

無睇開mlp,但想問下紫悅個名點黎

點會啊
啲伏線都未完

其實AT個重要性係同regular show revive左當時低沈既CN

真正需要擔心既係CN
隨住Regular Show完結,AT就完,SU、Gumball都有計劃最多做多1-3個seasons

2017年CN好似會重啟Samurai Jack

真正需要擔心既係CN

Adult Swim黎 放toonami時段
雖然兩個台technically係同一件事
但走向極度唔同
好感動

孩之寳中譯
有冇marvel撚有睇過Earth's Mightiest Heroes先
好感動

紫悅係版權持有者(Hxsbrx)嘅官方譯名
有冇marvel撚有睇過Earth's Mightiest Heroes先

淨係睇過DC既動畫

真正需要擔心既係CN

Adult Swim黎 放toonami時段
雖然兩個台technically係同一件事
但走向極度唔同

淨係睇過DC既動畫

same
而家等緊young justice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞