老婆,你走咗已經兩年,

635 回覆
3171 Like 72 Dislike
收到曬
多謝你
唔好聽王菲首約定
如果巴打不介意上APP搵第二春,其實一樣好多喪偶女士
唔使搵第二春 搵多個同路人都已經好過得多
已經唔係口德嘅問題,本身有呢個諗法都好垃圾
頂住呀
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。

面對親人離開,是十分不容易,
也許我們都不知道什麼方法可以重遇,
一切都有很多不一定。

或許我不能完全了解你內心的痛苦,無論你的是否想放棄自己,也希望你不要將困擾藏在心裡。

邀請你進入我們的『Chat窿』www.chatpoint.org.hk
(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時)讓我們的義工同你傾下計。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!
今日J咗裕美未呀
Thank You
望下自己每日幾多個廢post先
你收皮啦
我先生半年前跟第三者走咗
呢個「走咗」雖然唔同 但我都好明白情感缺失嗰種傷痛
諗唔通 點解會有咁絕望嘅事發生係自己身上
暴瘦 嘔 失眠 對所有事無曬興趣

唔識點鼓勵你 因為好明白有幾難受
見到你段文字 就好似睇緊黑暗嘅自己

希望你可以努力 搵到你嘅逃生門
大家一齊努力
我心愛的你 我是真的好想你
好想抱一抱你
我不在身邊 要對自己好一點
別再如此傷悲

我們的未來 留下你獨自面對
真的非常抱歉
我已經蛻變 如今幻化成千縷微風
飛向無邊無際的藍天

不過失去了一點點 傷口卻無限在蔓延
看你無心睡眠 整夜呆坐流淚
真想擁你入懷彼此安慰

我已失去了我的臉 無法再與你面對面
但求上帝悲憐 讓我回你身邊
跨越夢境相擁就一次 哭一回
收到
多謝你
堅強生活落去 要活得精彩
咪撚柒再睇呢啲戲唔係會好難復原
癡撚線留言
巴打我愛你
好男人越嚟越少
所以真係女死女還在,下個更可愛
https://youtu.be/l1IchzbtNj0

Picture a wave. In the ocean. You can see it, measure it, its height, the way the sunlight refracts when it passes through. And it's there. And you can see it, you know what it is. It's a wave.

And then it crashes in the shore and it's gone. But the water is still there. The wave was just a different way for the water to be, for a little while. You know it's one conception of death for Buddhists: the wave returns to the ocean, where it came from and where it's supposed to be.

The Good Place
https://m.youtube.com/watch?v=DgQk_Lq6ec8
咀嚼完歌詞 聽完 喊完 就試下放低
巴打加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞