老婆,你走咗已經兩年,

635 回覆
3171 Like 72 Dislike
我都有咁諗過,不過有小朋友。
只想講,你太太有和你相愛,係幸福完滿走過一生。
頂住巴打
唔緊要,就容許自己哀傷一段時間,未準備好get help係無問題,未準備好去重新經歷過同佢一齊做過嘅嘢都無問題,因為你好愛佢,所以你嘅哀傷一定會用好長好長時間去修復。當下認為做啲乜嘢最抒發到情緒嘅就做啦,上連登呻下又好,匿埋喊又好,聞吓佢著過嘅衫又好,你係需要時間去消化自己嘅悲傷。一步一步咁消化,你慢慢就會好

能夠愛過一個自己咁深愛,同時對方又咁愛你嘅人都係一種福氣,唔使理啲連登仔話叫你享受吓自由呢啲仆街,係佢哋從來未感受過真愛。
你都幾撚嘴賤
搵有喪親/哀傷輔導嘅機構會適合啲,例如贐明會
頂住
好鍾意依本書
巴打
揾間舒服relax嘅cafe
喺紙度寫低你同老婆呢段關係入面你得到嘅positive learning
寫完就好好細味一次
每一項都感謝佢教識你嘅嘢
然後帶住佢畀你嘅呢啲learnings繼續好好照顧自己同屋企人
你已經係比以前更好嘅人喇
加油巴打
懶係矯情
巴打,辛苦你
你好堅強了
乜嘢時候串人
乜嘢時候做返個有少少同情心既人

應該分到卦ching
又假膠
加油Ching

聽有智慧既人講
你太太係活係你心中

了解見唔到真人果種痛
但試下放開丫,比時間沖洗自己種傷痛
讓傷痛變成回憶永存心中

我無經驗完全聽人講,希望ching加油!
屌你
曾經聽過呢個講法

她只是跳出了時間,變成宇宙里最原始的組成部分—分子原子,慢慢的重新構建成你身邊的其他事物。以後為你遮風擋雨的大樹是她,為你抵擋寒冷的毛衣是她,當你疲憊時看著桌旁的掛件還是她,她是你愛人的身份消失了,但是其實她以後無處不在。她離開了,卻散落四周
積下口德啦 on9仔
撐住, 要享受人生, 話俾老婆知, 開心埋佢嗰份, 佢在天之靈都會感到安慰.
有冇叫雞?
咁叫住雞先囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞