ES NQ 期貨討論 (3)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
分析既都分析哂 各有各炒 無興趣說服佢地
十月應該會見底 但not today
un同班兄弟出聲叫fed停手
係睇biss會唔會出埋聲
pmi big miss
apple今日唔回氣嘅話啲指數唔會回
盤前果下變針
108都唔收手想睇下係咪真係流料啦我
On撚9, credit Suisse吹哂風係lehman2.0, 都仲可以升, 想put尻佢🤣
前排跌太多,一有少少機會就會好多人追貨,
加上淡倉可能見夾高就平埋先都有機會推高指數,
係睇下個反彈持續幾耐
乜線都無乜意思,前排咁插法,
乜圖都係爛到仆晒街架啦
之前輸左鑊好金, 而家只買大方向、 日日炒真係無心力
今日輸五千鎂
買左幾十張call之後又變番賺錢

各位淡友
收手啦升到下星期
仆你個街,3%夾鳩我地淡軍!

追沽!
睇吓又係彈一日定真係有個小反彈浪出嚟先
傻牛應該得番哩個星期可以打下飛機
下星期就夠鍾縮番入老母個閪到
線都未穿入貨gel頭 等陣一車一車送入火葬場
set左
一回落去就食 點知咁爆得
好彩無hit中
其實咁樣彈下都唔錯 健康熊市
修正指標
唔洗見到rsi 超賣到咁 腳震住put
應該可以SELL
我見到隔離letf post 用fed 鴿咗嚟解釋
但係我記得同一個藉口喺5月用過一次
人總是要犯相同的錯誤
其實係鷹左,屌你急回
fed被認為鴿左係事實(利率期貨/點陣圖)唔係預測
冇人話而家要見底
你想講乜
次次都係咁架啦 市場大跌 佢地走出黎9up 大戶升市
傻散以為轉勢 下次又鷹返 大市又跌返
話就話係維持市場秩序 等佢跌慢d
其實就係水散戶入去同大戶接貨

fed要鴿都等瑞信真係爆左先 經濟衰退都要滅通脹
197x年果時咪又係差唔多 一定有d野出黎阻你升息
今次唔堅持到底結果就係下次加到1x息先救到通脹
果時仲死得人多

fed估計個市彈到咁上下又會出黎放話整跌返
前底係一定要穿的了
由頭到尾冇講過股市見底未 淨係講利率預期 係你地當人地打飛機再拎黎打飛機咋
睇利率預期又好 點陣圖又好 2年/10年債又好
5月基本上冇變鴿過 咩「同一個藉口喺5月用過一次」根本冇發生過
你話fed態度有冇時鷹時鴿 我亦唔覺得有
半年前係集體鷹 個個輪流出黎9up鬥鷹夾鮑鮑 次次9up都拉跌個市
跟住慢慢d人少左出黎9up 8 9月fomc都全票過 7月10:2 即係fed入面立場一致
到而家先開始有人出黎放鴿 你咪即管翻去搵下5月有冇人放鴿囉

我懷疑你睇過原文未 https://lih.kg/yffipcX
加息既效果從來都唔係overnight發生 連續加0.75亦都係史無前例既事
咁樣加法對經濟既影響亦都難以估計
而且外國開始有一定聲浪話頂唔住 有d野fed唔一定全權決定到
比連登仔恰埋眼係唔係都0.75玩死左經濟都唔知乜事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞