ES NQ 期貨討論 (3)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
只留4分之1 20天線應該係基本
依家賺的 係留比將來買好時用來防守用
my bro
你而家個116應該唔係頂?
有無長期d睇法
我就蠢左
幾重倉,所以準備要減
開市會回幾十點吧 到時可以減
本身睇下新聞想知佢用咩理由去升
原來仲係估經濟出大問題之後fed會變鴿
問題係d大問題根本都未出現 只有大市創新低先有機會令fed轉鴿
依家似係大戶做上派貨 先走為敬
我認為彈到咁上下可以重倉做淡 改變人生靠今次了
英國,日本,韓國,澳洲央行都決定唔追息差,寧頂繼續購買國債保流動性。面對套息既沽壓,各國央行除左沽美債捍衛匯率仲有咩方法? FED唔QE仲有邊個接到2萬億t bond?
無通脹的話另者可行 美股依家qe 通脤就會上1x% 全面失控
到時又無限loop唔比加息 要qe到全球崩潰?
就算唔qe 減返息 就會引發通脹預期
之後fed信用大跌 通脤上10%以上
覺得會qe的只有極端牛軍 or 輸左好多錢的所謂經濟專家
只要有d常識就知 今次係毒癮發作 解決方法唔係走去吸返毒

係要有長期陣痛 唔係就全球攬炒
70年代版先破而後立 反正美國點都唔會死 其他就似失落三十年2022版
thx bro
過去廿年話俾你聽,班友寧願吸毒吸到死都唔想篤爆佢

依家要大升,唔駛重啟QE,仲FED減慢加息速度,project 出年減息就得。

同埋好多人一直都講依家要解決供應問題,唔係逼盟友加息玩信貸緊縮,搞demand destruction,洗撚濕左個頭就要捱落去。

最大變數都係俄烏戰爭。
各有各炒 牛軍睇減息 熊軍睇衰退
通漲頂多死窮人,債市爆煲係死最上層個班人,你估FED揀邊面
上面咁多人講3900
無乜可能到 比盡1%
末日前總係會歌舞昇平
3800前係最後最後逃生門
推 少數有心交流嘅人 請珍惜
好彩有人堅持看淡
好正,
系統性分析
勸咁多位朋友
咪撚追call

btw邊條傻閪keep住負皮我
個市爆升一頓,好撚鬼
都有d閪負皮我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞