歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (160) 好日唔留言就中左伏

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
aa膠只係黃色logo果隻既牌子名
速乾膠係"氰基丙烯酸酯"(google既)呢一系列既膠水
就等於可口可樂係汽水既一種,唔係汽水就等於可口可樂
AA係個牌子名Aron Alpha.

其他牌子嘅Super Glue例如Loctite,Gorilla都好好用,例如Loctite 480(若然買到的話)。
講開又講,有機會嘅話想買支4310黎試。
UV Super Glue
個質地係普通UV膠,用UV activate reaction,但就算照唔到UV嘅地方都會硬化埋。

想買3M防毒面罩可以邊度買?
係咪睇左超認真少年條片
一支20ml 4百幾5百蚊
五金鋪,直接同佢講噴油果d 就可以
Wave邊隻?得mr hobby 個隻混合 應該唔係講我?
Btw 今個星期日放假
係咪for無縫噴油用下次試下
派消費卷既第一個星期日放假咁惡
有啲野 要買 就會買 唔買就唔會買
要買3隻
下次去買番pack看門口先
我睇youtube 見個日本人唧完啪埋磨兩磨就整完

整成功既位幾好
係背脊用完膠框膠水之後有d好細既窿仔 懶再搞

鳩估,膚色多數係abs黎
用普通模型膠水係溶唔到
所以會有泡果d問題
呢個brand target工業用

用五百蚊膠水痴一隻百零蚊嘅膠達,感覺良好
你可以當佢係一款唔會收縮,純白色,viscosity隨心調配,極快乾,又易磨嘅Putty Super Glue。

當然用落會有learning curve
可以放假砌模型了
哎送禮巴就好啦又有嘢砌
gunprimer個玻璃銼用到開始無磨削力
福巴有冇咩睇岩,介紹下

https://twitter.com/ModelArtInc/status/1575731357908553728?s=20&t=jiTZv4fVLarj-xWoj5Cwvw
喂, 我屌你個閪
返返下工碌到睇到扯撚晒旗典搞牙
去廁所出出火
啱啱先開始跟進
屌,小喇叭呀很想要吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞