『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (34) 睇名––Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
結婚後申請最安全
原來如此
之前留過一次言
Ihs 收少咗錢 我申請5年visa
但去到ihs 個payment website showed 15xxx HKD
我唔敢交
比咗2.xx GBP sd email 去 解釋同問要點做
之後覆咗我無辦法case specific 咁處理我個enquiry
同話 如果肯定無填錯資料 可以go ahead 或者 del咗個application 再重新申請
如果review case 有問題 會有人聯絡我補錢

最後我揀咗go ahead 交咗15xxxhkd 再交埋visa application fee 22xx hkd
Upload supporting docs

未有結果
做下開荒牛
早d 簽紙,婚宴後做,10月尾申請,俾自己有等同錯既空間

而家最快,有大量錢既,基本兩星期甚到最快一星期都聽到有批出
肯定 一見到個數唔啱已經即刻睇㩒咗幾年
埋答一問....我都困擾左好耐改唔改期..
我同女友計劃 12月頭申請VIsa,3月結婚,4月出發去英國...
兩個人打算 "個人獨立申請VISA",因為等唔切3月結婚後再申請VISA..

但見上面巴打話結婚申請VISA方便好多有大量免卻證明...
想問大致上係有乜方便同 免卻D乜?
即係比少好多證明文件比HM OFFICE ? / approval 會快D好多?
結婚後,我個陣都係結完一個月就apply,有心理準備除左比結婚證書佢會有機會再問你拎supporting,我有比佢問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞