『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (34) 睇名––Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
無人會寫包單
要走就盡快啦
無記錯會係2025 review 成個bno visa planning
到時真係唔知點
有冇講明2025幾月review ?
冇…
我諗我要講一次,policy review 唔代表死期到,無乜需要睇得咁重。

如有疑慮,請改變計劃盡早起行。
人地一個咁大既政策唔會咁兒戲兩三年就轉
請問我今日想申請visa,但銀行月結單12月7號先出。

我開visa ac填資料,10日後,去到12月7號先update埋銀行月結單,再比埋申請visa 費用,咁樣可以嗎?

有無限 填完資料要幾多日內 比文件證明同比費用?

因我上網睇搵唔到
你可以填到去declaration 之前就停
到所有嘢準備好先完成份form、畀錢 再上載證明文件

呢個做法你可以多啲時時慢慢填表
但唔會快咗審批
因為一日未完成晒所有步驟都係唔會開始處理的

由開始填表到遞交係有時限
唔確實記得但唔係十日八日咁短 記憶中係月計
但即使到期都係開過另一張form
無乜風險

另外技術上你係可以一早遞表、畀錢
之後隔一段時間之後再上載文件
但咁做同樣唔會快咗審批
但就為你自己帶來不必要風險
所以無謂咁做
十份感謝巴打既解答,好詳盡

咁我填到declaration 就停,等12月7號出英文月結單,先再updated再禁declaration然後比錢。
咁就最低風險。

好彩唔期限唔係10日8日,係月計。

我今日填定,12月中就可以confirm比 Hm office審核。

再次感謝巴打咁有心機打段文,好人有好報
同一個case 3星期仲未批
如果係英國申請
可能等半年😦
我香港申請的,同一時間幫家人單人申請 佢2星期就批左
唔該曬🙏🏻
英國本土申請大約幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞