『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (34) 睇名––Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
下.....我見佢要upload
希望真係唔駛
BRP 攞MPF 呢個方法一早out 左
網上換就快到期嘅護照, 轉received 左成個月都冇動靜

罷工?
好撚驚填錯
啲人點知自己入左黑洞?
想問申請hsbc uk 戶口前題係咪要有hsbc hk 戶口先?
thx 補交唔到
睇下佢追唔
英國肯定唔得
你喺香港無英國地址前就只可以透過hk hsbc one/premium 去申請
但如果你已經到埗有地址就直接申請都可以

不過無工無credit history 都係只可以申請最弱雞嗰隻basic account
申請果陣印象中佢好似係有講建議叫你唔好走嚟走去,留響居住地直至審批完
咁多位, 小弟幫老婆交IHS時柒左.......
visa type 幫佢揀左"British National Overseas 30 months"
我交完先發現應該揀"British National Overseas Dependent 30months"
我自己個份就揀左British National Overseas 5 years...
已經即時俾£2.74 去enquiry, 佢都好快覆左....
If your main applicant has applied for BNO visa 30 months, you can keep the application. When your main applicant has applied for 5 years BNO visa, you have to apply for the same period of your main applicant.

有無人試過? 影唔影響批核?
求北角電話, 打23452345 得電腦聲話請勿打擾
想要廣東話assistance
打21807550
又講英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞