『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (34) 睇名––Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
同樣處境但係我間大學未出official results
未呀 佢話十月 但係graduate visa 貴好多
我起碼俾埋11月佢先會決定
無visa揾工好撚麻煩
話apply緊未得
大部分都可以咁拖住先
但係有間公司話因為未有visa所以收返個interview

最驚係收咗offer嘅話要人等我個visa
student visa 可以返full time嫁喎
不過我apply極都無interview
max working hr 20hrs
我都想有呢啲full time
到佢比offer你你冇visa仲撚大鑊
outside of term time 可以做full time
屌有interview再算
完全係reject reject reject reject再reject
真 我比人reject得多疊埋心水等有visa先再搵
cls 下下一tick左要sponsorship個box就兩分鐘後send個email嚟sry your application will not be considered
我屌你老母呀
唔剔啦
graduate visa都係唔洗sponsor
間u要11月先出到offical証明
連grad visa都冇得申請
你assume 畢到業嫁嘛? 要佢出先到先肯定咩? 啲人(其他international)上年已經apply緊你覺得佢地剔啲咩?
grad visa 冇學校證明係申請唔到
間公司都知 佢問你expect to graduate
咁如果你expect to graduate咪會有得申請囉
唔係話你依家申請咗
student visa 唔可以簽perm
又得幾個月期
好難搵長工
應該都係要同人講申請緊grad visa?
咁我啫係都係未有visa 然係擺有visa 然係佢問到就話一定有visa
我諗都係
可以簽full time
但係interview緊都係話申請grad visa再BNO visa
唔洗sponsor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞