點解咁多人意外懷孕,但有心想生就咁難?

619 回覆
1309 Like 44 Dislike
仲有個說法係
身體基因判別到你搵唔岩伴侶
男女個基因配合唔好 自然放棄

(但呢個世界唐氏都照生到 所以又唔係咁多人信)
理論係對但唔現實,其實就算跌90%,女性停經前都係用唔哂,每月排卵有數得計,姐係只需10蚊,比1萬同100萬你都係洗唔哂,反而年長子宮能力開始衰退就真。
兩公婆去旅行
放鬆D 易中D
你同佢有緣囉👏🏻
我可以幫你家姐 等我試下
日日都可以無套中出wo, 唔係個個都做到
無人敢答
跌咗嘢 就係咁那出奇
唔揾佢 就會走返出嚟
做人實在唔使 太心急
跌咗嘢落地 不如試吓唔好執
簡單問
唔係為左生仔而屌閪既話 會唔會成日屌先?
無咪幾好,黎呢個世界又要捱到死咁辛苦
Yes同你搭車一樣 愈想有正女走埋嚟坐你格離 愈係阿叔阿婆 愈冇諗過就反而成日有女坐你格離
後生唔要就容易有
老左想要點扑都冇
想生就當然要先睇兩公婆身體有冇問題先。其次要夾排卵期,再用排卵機或者測紙,係排卵前一至兩日左右會check到。Check到後就可以內射,因為精子游去卵子既時間大約需要一至兩日,其次,盡可能係早上內射,朝早既精子會比較好啲。最後射完就盡量唔好比啲精子流出黎住(例如倒轉個人)

利申一次獨中
諗起印度有個女人6x歲仲生得出
佢子宮一定好健康
唔能夠用單一例子以偏蓋全。
By the time we reach puberty, we have, on average, about 400,000. From then on, we shed one developed egg--along with about one thousand follicles--every time we ovulate. So in the end, about 400 such follicles ever reach maturity.

女人唔同男人,女人一出世已經定咗卵子數目,1-200萬粒。你講嘅係啱,因為有好多其實係冇用,正常每個月只會有一粒排出嚟。由青春期到更年期,假設12歲嚟m, 唔知點解嚟到60歲,48年x12個月,只係要576粒,而唔係出世嗰陣有1~200萬粒。所以冇咗嗰90%係冇所謂...

通常最重要係個卵巢夠唔夠健康去必啲卵子出嚟,而唔係入面有幾多存貨。
我有套但都忽然做老豆 只可以講天意
係環境壓力既問題
試下放鬆啲唔好特登諗住要有
屌妳老味
之前屌到條女反晒皮
汁都lam埋爽歪歪
真係好撚high又唔使戴套

結果做左爸爸就快八年……..
幸福家庭都好high
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞