點解咁多人意外懷孕,但有心想生就咁難?

619 回覆
1309 Like 44 Dislike
有d 野女人未必知但係擺左係男性心理底層,等我話比你聽

- 一開頭因為太撚想仆野,所以唔撚會帶套,好易中

- 結左婚一段時間,冇左新鮮感,仆野為左交功課

- 交得功課多影響米青既質素,惡性循環咪越難中
睇過話其實唔駛咁多次同計安全期
唔知一星期定兩星期一次都夠,因為健康嘅精子可以生存一排
起碼唔會女上先拉
邊有咁易中
以為中出一次就得咩
點會呀?肯定係女人身體狀況影響性大啲啦,男人淨係出精,出到精而啲精夠精蟲就完成任務

不過我唔係咁老土咁而blame個女人,想生而生唔到真係冇人想

不過都要認清一個事實係人類生殖系統都係所有哺乳類動物中數一數二差,唔知人類第一定熊貓第一,全球人口得以增長都係得兩個原因:
1)人類有科技
2)男人夠咸濕
Thanks連登有愛

我同老公知道嗰下我喊到收唔到聲,我老公個就呆咗無表情。佢叫我入廁所洗個面,我岀番之後見到佢匿埋咗喺部汽水機後面喊到喘晒氣咁打畀佢啊媽
意外懷孕因為好多都後生,後生容易有B
有心想生可能已經準備好,有返咁上下經濟能力,年紀都有返咁上下,但大個左就難D 有B.
想生先諗清楚
見朋友生唔出就喊苦喊忽
到而家有左小朋友就無耐性教
一有事就鬧 去親佢屋企 就成日鬼殺咁嘈

生仔真係要考牌
試埋中醫調理下啦
如果男女身體都OK正常,享受過程,
日日內射點會可能冇BB

利申:2個女
有個FRD, 條女同佢講安全期佢又信, 結果夜媽媽打o黎喊苦喊忽話畀人逼婚

未做老豆o既記住呀, 女人一次周期受孕黃金期其實係得幾日, 而班女人係完全aware呢樣野, 所以話邊有咁多意外, 你要知「啲女人好撚古惑㗎」
無嫁錯人 珍惜
過一年都無就係不育
要睇醫生
試埋中醫都好
後生咪易啲
啲MK妹14、5歲就俾人中出屌大個肚
女人角度:
- 一開頭因為太撚想仆野,所以唔撚會帶套,好易中
- 中左條女就要去落,落多幾次個子宮就壞
- 結左婚一段時間,女人開始想生,但係個子宮已經生唔到
睇字都覺得好心痛
喺你面前仲要扮堅強
有冇唸過 年齡問題

意外懷孕個堆通常 年輕 +做愛係享受

有心想生個堆通常 30+ 同堆條佬返工有壓力
你愛既你得唔到 你唔愛既你甩唔到
你的家姐就是你
事實係意外中嘅會向身邊人求助/同其他人講,導致好多人意外懷孕嘅現象,而有心想生而生唔到嘅都會向人求助/同其他人講,令到樓主以為好多人有心想生係好難嘅事

唔安全性愛而冇事嘅/有心想生而生到都唔係咩特別事件,唔會特別多人談論/留意

結論:統計學fail
呢個真
我同老婆之前想生,自然方式+計晒排卵期,試左3個月都唔得之後睇婦科,醫生話咁已經有問題,之後試IUI唔得,再試IVF(試管嬰兒),試2次唔得,個時心態好想有,可能同老婆俾好大壓力自己有關,之後第3次IVF我同佢講試埋都唔得就算,唔好俾壓力自己,之後粒蛋成功著床,就得左,所以心態好緊要!
子華神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞